Съпричастност

Да подадем ръка на Ивчо!

26-12-2022 08:35
Младият писател има 10 книги и е претърпял 14 операции, очаква се нова интервенция, за която са необходими 58 952 евроДа подадем ръка на Ивчо!
Clinica.bg

press@clinica.bg
Един от най-младите български писатели у нас – Иво Христов, е изправен пред поредно изпитание - петнадесета операция за своите 21 години. Наред с това съвсем скоро - на 12 декември, Иво издаде своята десета поред книга – „По пътя на мечтите". Нека и ние помогнем за сбъдванто на една мечта – тази за живот, като подкрепим семейството на Иво в събирането на 58 952 евро за операцията му в Германия.
С Иво ви запознахме през 2014 година, той е известен като българския Стивън Кинг. Носител е на редица отличия, а сред най-престижните от тях е „Вазовата награда". Младият писател е роден в Радомир, а до 12-годишна възраст има нормално детство, след което му поставят диагнозата „Неврофиброматоза" тип 2.

Това означава склонност на организма

да образува доброкачествени тумори в централната нервна система. До момента Иво е претърпял 14 мозъчни операции, а в момента предстои още една. Тя се налага с цел отстраняването на огромни доброкачествени тумори в малкия таз, които застрашават жизненоважни функции. „Борбата ни вече продължава доста дълго време, скоро ще станат 9 години, откакто всичко започна, бяхме с огромна вяра и надежда, че някак си нещата ще приключат дотам, но за съжаление историята е с продължение напред във времето, предстои 15-та операция, която в България не може да се направи или поне прогнозите, които ни дадоха не бяха много обнадеждаващи. Затова предприехме стъпка към излизане към Германия", казва майка му Милена.

Иво трябва да постъпи в клиниката в

Германия на 23 януари, а сумата, която трябва да се събере колкото се може по-бързо е 58 952 евро. Тя е непосилна за семейството му, затова те отправят апел за подкрепа. В момента състоянието на Ивчо е доста деликатно, а въпреки поредицата от изпитания и болката да гледаш детето си болно, майка му Милена не губи вяра.

 

„Имам една мечта, която е превзела цялото

 

ми същество, сутрин щом отворя очи, първата ми мисъл е, че и днес трябва да живея да се боря и да дишам, защото детето ми се нуждае от мен. Искам Ивчо да е жив и сутрин, когато се събудя, да видя детето си с отворени очи и усмихнато, искам сърцето му да ни дарява с много добрина и радост и талант из цялата ни държава", каза още Милена и добави, че Ивчо е безкрайно нужен за семейството си, но е важен и за цялата ни страна. „Той е момче на 21 години с 14 мозъчни операции и с 10 написани книги, мисля, че България би се гордяла със своето дете и би помогнала", каза още Милена. Тя сподели, че борбата е постоянна като за войници, които нямат право на отпускане. Нека подадем ръка в борбата им.

 

 

Как да помогнем:

Всеки, който има желание, можете да помогне на Ивчо и семейството му като направи дарение по следните начини:

 

- SMS с текст DMS IVCHO на номер 17 777 (1 лв.)

- Дарителска банкова сметка в POSTBANK:

BG47BPBI79404078032501 - Иво Ивов Христов

- Дарителска банкова сметка в банка ДСК:

BG27STSA93000026650257 - Иво Ивов Христов

- Pay Pal: ivohristov0102@gmail.com - Иво Христов

- чрез платформата "Да помогнем на Иво" ТУК.


Натискът върху медиите у нас се увеличава

Натискът върху медиите у нас се увеличава

„Делата шамари" срещу журналисти стават повече, целта е да се окаже форма на тормоз и да се спрат неудобни разследвания, казват от Амнести Интернешънъл

Свободата е усещане за баланс

Свободата е усещане за баланс

Това е онази вътрешна мярка за уравновесеност, която дава свободата и полета на духа, казва д-р Ваня Савова
Заедно за Ивo

Заедно за Ивo

За да продължи лечението си, младият писател и семейството му имат нужда от финансова помощ
Най-важният маратон е този, в който тичаме към себе си

Най-важният маратон е този, в който тичаме към себе си

И медицинските специалисти, и писателите споделят знания, а за да бъдат успешни и едните и другите трябва да бъдат емпати и да разбират хората, казва проф. Асена Сербезова

Когато доброто стане заразно

Когато доброто стане заразно

Екип от медици и доброволци заедно преобразиха Детското отделение в УМБАЛ „Света Анна" в място, където, по дизайнерски проекти то не напомня по нищо на болница
Столът на здравния министър се клати

Столът на здравния министър се клати

Проф. Христо Хинков обяви, че се чуди дали да подаде оставка, не е изключено от ПП и ДБ да го поощрят

Надежда за Ивчо

Надежда за Ивчо

Младият писател известен като българския Стивън Кинг има нужда от помощ за набиране на средства за скъпоструващо лекарство
Защо Турция го може

Защо Турция го може

Страната е лидер в здравния туризъм, тази година очаква 1.5 млн. чужди пациенти и над $10 млрд. приходи
Да помогнем на Иво!

Да помогнем на Иво!

42-годишният мъж се бори с тежка диагноза и има нужда от подкрепа за лечение в чужбина
Диабетик на гладна стачка заради пенсия

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

54-годишният Антонио Димитров не я е получавал четири месеца, ще протестира пред НОИ от 3 май
1 2 3 4 5 ... 55 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ