ЕНЕРГИЙНА МЕДИЦИНА

Кехлибар помага на щитовидната жлеза

16-05-2017 16:51
Кристалотерапията чисти възпаления и облекчава болките в гръбнака, обяснява гранд мастер Екатерина СтояноваКехлибар помага на щитовидната жлеза
Денис
Денис
Никифоров
denis_9512@abv.bg
Бижутата са синоним на красота и изящество, но могат да влязат и в ролята на лекарство. Още от дълбока древност кристалотерапията е била оръжие срещу редица болести. Кои са те? И как ни лекуват кехлибарът, аметистът, тюркоазът и розовият кварц? Clinica.bg потърси отговорите от гранд мастер Екатерина Стоянова. Тя е основател на Български Рейки център и има над 20-годишен опит с практикуването и преподаването на кристалотерапия.

Кристалите са земната ДНК, те носят химическия отпечатък на еволюцията, обяснява гранд мастер Екатерина Стоянова. Важно е да се знае, че полускъпоценните камъни притежават същата сила като скъпоценните, уточнява тя. При кристалотерапията се работи на физическо, емоционално и ментално ниво. Енергийният метод особено силно влияе върху чувствата, чисти от отрицателни вибрации и защитава от тях, разкрива Стоянова. „Много е ефективен при проблеми с гръбнака и по-специално с прешлените, както и при възли на щитовидната жлеза и други подобни образувания, защото кристалът действа като лазер“, разкрива терапевтът. „Когато го

ВИЗИТКА

Екатерина Стоянова е основател и ръководител на Български Рейки център и гранд мастер с 20-годишен опит в системите за самоизцеление и духовно самоусъвършенстване. Провежда различни семинари и води медитации – релаксиращи, регресивни, динамични (медитации на Ошо Раджнеш). Стоянова предприема много духовни пътувания до Индия, Египет, Божи гроб в Израел, както и до енергийно заредените места в България.

използвам в практиката си усещам как ръката ми се слива с него. При сеанс кристалът „изгаря“ всякакви възпаления – например синузит. Помага и при проблеми с прешлените и гръбнака. Виждала съм подобрение при болест на Бехтерев например“, разкрива Стоянова. Тя е изпитала силата на камъните и върху себе си. „Имах гранулом, който ми причиняваше много силна болка. При работа с кристала цялата ми буза изтръпваше –

все едно ми е поставена упойка

имах усещането, че камъкът сам се движи“, споделя личния си опит мастерът.

По време на сеансите, при метода, който практикува и преподава Стоянова, терапевтите движат кристала по чакрите, с въртеливи движения обратно на часовниковата стрелка. „Свободната ръка държим върху слънчевия сплит на пациента. През цялото време „рисуваме“ символа в третото око и мантруваме. Ако по време на терапията от човека в кристала се е вляла отрицателна енергия, го изчистваме под течаща вода и зареждаме със символа и мантрата, които усвояваме в курса по кристалотерапия“, разкрива технологията Стоянова. И допълва, че за изчистване и изцеление се работи отгоре-надолу по чакрите, а за защита и духовно развитие – отдолу-нагоре. Разбира се, терапевтът се стреми да концентрира заряда на камъка върху проблемното място.

Кристалите акумулират енергия – както положителна, така и негативна, затова трябва да се научим да ги почистваме и зареждаме, категорична е Стоянова. И препоръчва, когато ни подаряват или си купуваме бижута с камъни, да ги „освободим“ от информацията, която са поели от всеки, който ги е докосвал. Дори погледите „замърсяват“ камъните, затова трябва да ги почистваме след всяко слагане, предупреждава Стоянова. „Могат да се освободят от натрупаните отрицателни енергии

с течаща вода или морска сол

А хората, които са завършили курс по кристалотерапия при нас, за целта използват специален символ и мантра“, обяснява експертът по енергийна медицина. Стоянова е категорична – не ние избираме кристалите, а те нас. Затова, когато се колебаем измежду много в магазина например, трябва да вземем първия, който привлече погледа ни, в лявата си ръка. „Ако почувстваме затопляне, пулсиране – това означава, че е наш и ни е избрал“, разкрива кристалотерапевтът. За да го „опитомим“ истински обаче, трябва повече време. След като го почистим, е нужно да го вземем – отново в лявата си ръка, и два часа мислено да говорим с него. „Не е задължително да е непрестанно, но е необходимо да насочим мисълта си към това какво очакваме от кристала, като по-този начин той се програмира и настройва към нашите вибрации“, обяснява гранд мастерът. И отново подчертава, че не бива да даваме личния си кристал никому, защото така другият човек – колкото и да е добронамерен, ще му предаде своите мисли, проблеми и дори заболявания. Ако не са добре почистени, някои камъни при сеансите дори могат да се напукат. „Случвало ми се е кристал да се разлети на части“, признава експертът по енергийна медицина.

Най-подходящи при кристалотерапия

са камъните с яйцевидна форма или лечителските

(с форма на молив), уточнява още Стоянова. Универсални пък са са планинският кристал, розовият кварц и аметистът. За защита са подходящи черните камъни, тигровото око и тюркоазът. Кехлибарът отваря гърлената чакра, обяснява още Стоянова. Затова е добър при понижена функция на щитовидната жлеза, но противопоказни – при хиперфункция. Както подсказва и името му – нефритът помага при болни бъбреци, а розовият кварц влияе добре на сърцето. Аметистът пък е камъкът на духовното развитие, разкрива терапевтът. Някои кристали специалистите наричат с термина „библиотеки“ – защото, ако човек е достатъчно отворен, може да черпи информация чрез тях, обяснява Стоянова. Много полезна е т.нар. друза от кристали. Най-често те са от планински кристал, розов кварц, аметист, цитрин, обяснява гранд мастерът. Терапевтът разкрива, че е добре те да се поставят в офиса или на място, което събира голямо количество отрицателна енергия – например близо до телевизора, компютъра или рутера. Отвреме-навреме е необходимо друзите да се чистят – подобно на останалите камъни, от натрупаната отрицателна енергия, за да могат да неутрализират ефективно негативните вибрации. Кристалните пирамиди пък са магнит за пари, издава гранд мастерът. Такъв камък е още цитринът. Важно е обаче те да се поставят в т.нар. „ъгъл на богатството“, който се намира вляво срещу вратата, уточнява Екатерина Стоянова.

 

СЪВЕТИ


В сряда носете яспис, в събота – ониксВсеки ден от седмицата е под влиянието на дадена планета. А всяко небесно тяло се свързва с различни камъни и цветове. Затова е добре – в дадения ден, да се носи определен кристал – независимо дали на бижу или в джоба или чантата, обяснява Екатерина Стоянова. Понеделник например е свързан с Луната и бялото. Затова е добре да се носят сребро, както и лунен камък, селенит и перли. Вторник е денят на Марс – войнствена планета, е цветът му е червено. Подходящите камъни също са алени – гранат, червен яспис и корали. Сряда е под влиянието на Меркурий, като тази планета управлява бизнеса. Хубаво е в този ден да се носят зелени и шарени дрехи, камъните, които са подходящи са яспис или нефрит. В сряда срещу четвъртък пък е подходящо да се постави под възглавницата аметист. В деня на Юпитер е хубаво да носим лилаво, а камъкът е топаз. За онези, които не могат да си го позволят, алтернативата е аметист. Петък е ден на Венера, като тази планета обича лъскавото, затова са подходящи диамантите, обяснява Стоянова. Тъй като не са по джоба на всеки, може да се заменят с планински кристал или розов кварц. Дрехите задължително трябва да са сини. Събота е под знака на Сатурн, планетата на съдбата, затова тоалетът е добре да е пепеляв или сив. В този ден най-подходящи са черните камъни. Най-силен сред тях е необработеният турмалин, който не само защитава от отрицателни енергии, но умее и да връща такива, обяснява гранд мастерът. Други черни камъни са оникс и някои видове ахат. Хубаво е в събота да се постави черен кристал на пода, за да изтегля отрицателните енергии, уточнява Стоянова. Неделя е ден на Слънцето, като е препоръчително да се носят златисти, жълти и оранжеви дрехи. Подходящите кристали са рубин, слънчев камък и кехлибар. „Не е задължително целият тоалет и бижуто да са в унисон с цвета на деня, но ако сме в съзвучие с него, със сигурност ще ни върви повече“, убедена е Екатерина Стоянова. 


Хомеопатия и КОВИД

Хомеопатия и КОВИД

Тя има място при намаляване на възпалителните процеси на ниво горни дихателни пътища, бял дроб, сърдечно-съдова система и гастроинтестинален тракт, казва д-р Райна Томова

Гемотерапия в България

Гемотерапия в България

При нея не се поставят диагнози, а човешкият организъм се разглежда като едно цяло, казва Ангел Ангелов

Иглите, които лекуват

Иглите, които лекуват

Много хора изпитват панически страх от игли, а те могат да бъдат полезни. За иглотерапията, за рисковете и положителните ефекти, разговаряме с д-р Емилия Михайлова.

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Само лекари и сестри да имат право да практикуват алтернативни методи за лечение. Това е една от промените в Закона за здравето на ресорното министерство. Как ще се отрази това на пациентите и по какъв начин ще засегнат алтернативните начини на лечение, разговаряме с д-р Дора Пачова.

Лечителите - поне бакалаври

Лечителите - поне бакалаври

Гладуването отпада от неконвенционалните методи за терапия

Мигрената не е това, което беше

Мигрената не е това, което беше

В забързаното ежедневие болките в главата сякаш вече не ни правят впечатление. За мигрената, начините на лечение и промяната на живота, разговаряме с Орлин Тодоров.

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Заради ефективността си да лекува успешно всички болести, Аюрведа днес става все по-популярна и сред населението в Западния свят, включително и в България.
Кажете сбогом на пролетната умора

Кажете сбогом на пролетната умора

Колкото и да не й се иска, зимата вече изчерпва своята сила. Как да се справим по-лесно с пролетната умора, попитахме д-р Мариян Иванов.

Когато рисунките говорят

Когато рисунките говорят

Когато децата рисуват, те използват не само своето въображение, но се опират и на своето възприятие за света и хората около тях. Какво искат да ни кажат, попитахме Елица Великова, психолог и арт терапевт.

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Възстановяването зависи от състоянието на пациента, но обикновено приключваме терапията с 4-6 процедури, казва д-р Чавдар Нинов

1 2 3 4 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ