Поздрав

Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани

12-09-2022 10:07
Вярваме, че новите управляващи, които предстои да изберем, ще подходят отговорно и далновидно, така че да се случат необходимите промени за развитието на здравните грижи у нас, казва Милка Василева Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани
Clinica.bg

press@clinica.bg
Днес започва новата академична година в МУ-Варна и МУ-Плевен. МУ-Пловдив ще посрещне първокурсниците си на 15-и септември, а МУ-София на 26-и. Публикуваме поздрава за новата академична година на Милка Василева. Тя е председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).
Уважаеми ректори,

Уважаеми директор на филиали,

Уважаеми декани и ръководители на катедри,

Скъпи преподаватели и студенти,

 


Ето, че лятото неусетно отмина, а есента отваря вратите за нови знания, този път по-рано от обичайното. Позволете ми от името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име да Ви поднеса нашите благопожелания за здраве, ползотворна работа и много успехи през академичната 2022/2023 година!

Вече трета година ще се наложи да работите в условията на КОВИД-19, но много по-силни и организирани, стъпили на възможността за комбиниране на онлайн обучение с практически занимания.

 

Тази формула започна да работи

 

все по-добре, сочи опитът от миналата учебна година. Надяваме се да няма нови КОВИД вълни и локдауни, за да се провеждат учебните занятия в присъствена форма. Но сме убедени, че колкото и да е трудно, Вие скъпи преподаватели и студенти, ще намирате сили да преодолявате предизвикателствата. Защото към професиите от направление „Здравни грижи" се насочват всеотдайни и сърцати хора, които са решени да отстояват мечтите си. Хора, които искат да изучат основите на професията, която са избрали и да посветят силите си за здравето и добруването на другите.

 

Скъпи преподаватели, благодарим Ви

 

за всеотдайността и любовта, с които неизменно подготвяте новата смяна специалисти по здравни грижи. И тази година много университетски структури обявиха допълнителен прием за незаетите места и вярваме, че са успели да запълнят заложените бройки. Вярваме също, че новите управляващи, които предстои да изберем, ще подходят отговорно и далновидно, така че да се случат необходимите промени за развитието на здравните грижи у нас. На първо място това е гарантирането на достойно заплащане, което първоначално трябва да стъпи на заложените параметри в Колективния трудов договор. Каквито и стипендии да предлагат на студентите работодателите в здравеопазването, те няма да привлекат достатъчно млади медицински специалисти за дълъг период от време. Това може да се случи само при достойни стартови заплати, добри условия на труд, широки възможности за надграждащо обучение и кариерно развитие.

БАПЗГ от години си партнира с университетските и болничните структури за осъществяване на качествено продължаващо обучение. Асоциацията е инициатор и на много онлайн обучения и интересни форуми.

 

През октомври в Шумен ще се проведе

 

XVI Национален форум на специалистите по здравни грижи – съвместна инициатива на Регионална колегия на БАПЗГ – Шумен и Филиал Шумен на Медицински университет – Варна. В него по традиция участват както специалисти по здравни грижи, така и студенти. Това дава възможност на бъдещите специалисти да развиват своите умения за научна работа и да дават нови предложения с цел подобряване на съществуващите практики. За първокурсниците вероятно тези възможности изглеждат далечни, но това съвсем не е така. Стига да желаят, възможности за участие в различни инициативи има още през първата година на обучение.

 

Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани

 

и мотивирани по време на учебния процес. Това ще Ви даде стабилни знания и умения, стъпили на доказателствата в медицинската наука. Само така ще можете в бъдеще да изпълнявате с чест и достойнство своя професионален и човешки дълг!

Пожелавам на всички здрава, успешна и ползотворна академична година!

 

С уважение:

Милка Василева,

Председател на УС на БАПЗГ


Признание за Симулационния център на МУ-Пловдив

Признание за Симулационния център на МУ-Пловдив

МСТЦ беше реакредитиран от Американския колеж по хирургия за следващите пет години
МУ–Пловдив и „Асен Златаров

МУ–Пловдив и „Асен Златаров" с меморандум

Той е за сътрудничество и бе подписан от ректорите проф. Мариана Мурджева и проф. Христо Бозов.
НСА попълни приема за сестри

НСА попълни приема за сестри

Всичките 50 места за първокурсници са запълнени, днес започна новата академична година
149 лекари по дентална медицина се дипломираха

149 лекари по дентална медицина се дипломираха

Те завършиха образованието си в МУ-София, отличниците сред тях са седем
820 първокурсници в МУ-Пловдив

820 първокурсници в МУ-Пловдив

Те са държавна поръчка, а новата академична година се открива днес, за първи път по време на тържеството, ще се проведе „Церемония на бялата манта
600 лв. такса за сестрите в НСА

600 лв. такса за сестрите в НСА

Толкова е тя годишно за следване в бакалавърска степен, утвърждава се сега заради по-късната акредитация
Учебниците до 7 клас в дигитална раница

Учебниците до 7 клас в дигитална раница

57 хиляди деца ще прекрачат прага на училището за първи път на 15 септември, съобщи премиерът акад. Николай Денков
Прием в четири нови специалности в МУ-Пловдив

Прием в четири нови специалности в МУ-Пловдив

Те са „Медицинска микробиология и лабораторна имунология за медико-диагностични ла-боратории", „Спортна физиология, спортна кардиология и спортна травматология", „Биостатистика" и „Диететика", записването започна
500 първокурсници влизат в МУ–Плевен

500 първокурсници влизат в МУ–Плевен

Днес учебната година откриват още в МУ-Варна и в трите филиала на университета, успех на всички

И медиците започват училище

И медиците започват училище

Първи отварят врати университетите в Плевен и Варна, следват ги тези в Пловдив и София

1 2 3 4 5 ... 84 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какви са очакванията ви от Методиката на МЗ за изработване на нова здравна карта?

Септември 2023 Предишен Следващ