Поздрав

Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани

12-09-2022 10:07
Вярваме, че новите управляващи, които предстои да изберем, ще подходят отговорно и далновидно, така че да се случат необходимите промени за развитието на здравните грижи у нас, казва Милка Василева Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани
Clinica.bg

press@clinica.bg
Днес започва новата академична година в МУ-Варна и МУ-Плевен. МУ-Пловдив ще посрещне първокурсниците си на 15-и септември, а МУ-София на 26-и. Публикуваме поздрава за новата академична година на Милка Василева. Тя е председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи (БАПЗГ).
Уважаеми ректори,

Уважаеми директор на филиали,

Уважаеми декани и ръководители на катедри,

Скъпи преподаватели и студенти,

 


Ето, че лятото неусетно отмина, а есента отваря вратите за нови знания, този път по-рано от обичайното. Позволете ми от името на Управителния съвет на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и лично от мое име да Ви поднеса нашите благопожелания за здраве, ползотворна работа и много успехи през академичната 2022/2023 година!

Вече трета година ще се наложи да работите в условията на КОВИД-19, но много по-силни и организирани, стъпили на възможността за комбиниране на онлайн обучение с практически занимания.

 

Тази формула започна да работи

 

все по-добре, сочи опитът от миналата учебна година. Надяваме се да няма нови КОВИД вълни и локдауни, за да се провеждат учебните занятия в присъствена форма. Но сме убедени, че колкото и да е трудно, Вие скъпи преподаватели и студенти, ще намирате сили да преодолявате предизвикателствата. Защото към професиите от направление „Здравни грижи" се насочват всеотдайни и сърцати хора, които са решени да отстояват мечтите си. Хора, които искат да изучат основите на професията, която са избрали и да посветят силите си за здравето и добруването на другите.

 

Скъпи преподаватели, благодарим Ви

 

за всеотдайността и любовта, с които неизменно подготвяте новата смяна специалисти по здравни грижи. И тази година много университетски структури обявиха допълнителен прием за незаетите места и вярваме, че са успели да запълнят заложените бройки. Вярваме също, че новите управляващи, които предстои да изберем, ще подходят отговорно и далновидно, така че да се случат необходимите промени за развитието на здравните грижи у нас. На първо място това е гарантирането на достойно заплащане, което първоначално трябва да стъпи на заложените параметри в Колективния трудов договор. Каквито и стипендии да предлагат на студентите работодателите в здравеопазването, те няма да привлекат достатъчно млади медицински специалисти за дълъг период от време. Това може да се случи само при достойни стартови заплати, добри условия на труд, широки възможности за надграждащо обучение и кариерно развитие.

БАПЗГ от години си партнира с университетските и болничните структури за осъществяване на качествено продължаващо обучение. Асоциацията е инициатор и на много онлайн обучения и интересни форуми.

 

През октомври в Шумен ще се проведе

 

XVI Национален форум на специалистите по здравни грижи – съвместна инициатива на Регионална колегия на БАПЗГ – Шумен и Филиал Шумен на Медицински университет – Варна. В него по традиция участват както специалисти по здравни грижи, така и студенти. Това дава възможност на бъдещите специалисти да развиват своите умения за научна работа и да дават нови предложения с цел подобряване на съществуващите практики. За първокурсниците вероятно тези възможности изглеждат далечни, но това съвсем не е така. Стига да желаят, възможности за участие в различни инициативи има още през първата година на обучение.

 

Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани

 

и мотивирани по време на учебния процес. Това ще Ви даде стабилни знания и умения, стъпили на доказателствата в медицинската наука. Само така ще можете в бъдеще да изпълнявате с чест и достойнство своя професионален и човешки дълг!

Пожелавам на всички здрава, успешна и ползотворна академична година!

 

С уважение:

Милка Василева,

Председател на УС на БАПЗГ


И МУ-София открива новата академична година

И МУ-София открива новата академична година

В Пловдив, Варна и Плевен тя вече започна, след тържествената церемония започва Деня на първокурсника
Повече места за сестри, не означава повече кандидати

Повече места за сестри, не означава повече кандидати

Миналата седмица започна новата академична година в три от медицинските университети в страната. Каква е равносметката от кандидат-студентската кампания, увеличението на план-приема решава ли кадровата криза, какви реформи са нужни в образованието и здравеопазването, попитахме проф. Добромир Димитров.
Още 50 места за сестри в МУ-София

Още 50 места за сестри в МУ-София

Министерският съвет одобри и допълнително 30 бройки за лекарски асистенти
Вдигат заплатите в МУ-Варна

Вдигат заплатите в МУ-Варна

Увеличението е с 10% със задна дата – от 1 септември, съобщиха от университета днес

Нов декан по дентална медицина в Пловдив

Нов декан по дентална медицина в Пловдив

Доц. Деян Нейчев бе единствен кандидат за пост, той ще е начело на ФДМ през следващите четири години
МУ-Пловдив открива академичната година

МУ-Пловдив открива академичната година

Приетите с най-висок бал ще бъдат наградени, по традиция първокурсниците ще засадят дърво
Старт на новата академична година

Старт на новата академична година

Днес тя започва в медицинските университети във Варна и Плевен, в Пловдив - на 15-ти септември, в МУ-София на 26-ти, а в СУ - на 3-ти октомври
МУ-София приема документи за стипендии по „Еврика”

МУ-София приема документи за стипендии по „Еврика”

От днес може да се кандидатства по седем магистърски програми в Медицинския университет във Варна
По-кратките часове за учениците вече са факт

По-кратките часове за учениците вече са факт

Първокласниците ще имат общо двадесет и два учебни часа от по 35 минути, бъдещите абитуриенти ще са клас тридесет и два часа
БФС открива процедурата за стипендии

БФС открива процедурата за стипендии

Кандидатите могат да подават документи в съсловната организация от 14 септември, те са в размер на 1000 лв.

1 2 3 4 5 ... 70 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Октомври 2022 Предишен Следващ