Възможност

Допълнителен прием за сестри и акушерки

23-08-2022 14:07
В МУ-Варна записват и с успех среден три, в МУ–София все още могат да се подадат документи за платено по дентална медицина Допълнителен прием за сестри и акушерки
Clinica.bg

press@clinica.bg
Независимо, че в повечето медицински университети класирането приключи, в някои все още остават незаети места за учебната 2022/2023 година. Това става ясно от електронните страници на висшите учебни заведения.
Най-много са незаетите бройки за медицински сестри и акушерки, държавна поръчка, редовно обучение. Медицинският университет във Варна обявява места за медицински сестри във филиалите си в Шумен и във Велико Търново. Свободни места има и за акушерки във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Търсят се и желаещи за  „Инспектор по обществено здраве"

за колежа във Варна, държавна поръчка, също редовно обучение. Приемът на студенти за тези специалности е чрез тест по биология, който ще се проведе на 30 август 2022 г. в съответните филиали.

Медицинският университет във Варна обявява и допълнителен прием за специалността „Биомедицинска техника и технологии" във Варна, но срещу заплащане в редовна форма на обучение. Крайният срок за подаване на документите е 29 август включително.

 

Кандидатстването е без изпит, ще се вземат предвид оценките

 

от матурата по български език и литература общ успех среден. Тракийският университет също пуска допълнителен прием за медицински сестри и акушерки в Медицинския факултет в Стара Загора, а също така и за филиала си в Хасково. Обучението е по държавна поръчка и в редовна форма.

 

Свободни места има още за рехабилитатор и медицински лаборант,

 

също държавна поръчка, като обучението ще е в Стара Загора. Допълнителен прием, но за платено обучение обявява и за кинезитерапия, но във филиала в Хасково. Единствената специалност по която има свободни места в Медицинския университет в София е платено обучение по дентална медицина. Кандидатите се класират с оценките от изпитите по биология и химия.

 

С попълнени бройки студенти за новата учебна година са

 

Медицинският университет в Пловдив и в Медицинския университет в Плевен, където се търсеха още кандидати за медицински сестри, лабораторен лаборант и рентгенов лаборант. Със заповед на ректора обаче желаещите, класирани по оценката от положения изпит, бяха записани днес до обяд.


Премахването на таксите да се отложи

Премахването на таксите да се отложи

По-малкият брой на студентите в сравнение с отпуснатите места е следствие не на финансови проблеми, а на демографски, казват от Сдружението на медицинските университети
МУ-София в Европейската организация на университетите

МУ-София в Европейската организация на университетите

Кандидатурата за членство на българското висше училище в EUA е била одобрена на 26 януари
Ректорите срещу допълващата субсидия за заплати

Ректорите срещу допълващата субсидия за заплати

Тя няма да се предстоставя безусловно и неограничено напред във времето, а еднократно година за година, университетските шефове искат тези средства да са целиви за всички и постоянни
596 лекари се дипломират

596 лекари се дипломират

Те са от випуск 2023 на МУ-София, 239 от тях са български студенти, две пълни отличнички ще получат „Златен Хипократ"
Нова лаборатория в МУ-Варна

Нова лаборатория в МУ-Варна

Тя е високотехнологична, сред апаратурата има последно поколение апарат за PCR анализ, четци за протеини
Работодателите против безплатното висше

Работодателите против безплатното висше

Премахването на таксите ще доведе до повече негативни последици както за българската икономика, така и като социален ефект, казват от АИКБ
68 абсолвенти във Варна

68 абсолвенти във Варна

Те са от специалност фармация и първия випуск на магистърската програма за иновации в областта
62% от младите медици готови да останат

62% от младите медици готови да останат

Това показват резултатите от анкета сред българските абсолвенти от Випуск 2023 на МУ–София, за първи път от 10 години процентът е толкова висок
За сестри и акушерки трябва завишение на приема

За сестри и акушерки трябва завишение на приема

Трябва ли да отпаднат таксите за обучение на студентите и оценката от БЕЛ в бала за медицина, какъв трябва да е план-приемът за медицина и специалистите по здравни грижи, какви са плановете за развитие на МУ-Пловдив, попитахме проф. Ангел Учиков.
До 200 млн. за ремонти на общежития

До 200 млн. за ремонти на общежития

Допълнителните 100 млн. лв. над първоначално заложеното финансиране ще се използват за модернизация, казват от МС
1 2 3 4 5 ... 84 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Февруари 2024 Предишен Следващ