Възможност

Допълнителен прием за сестри и акушерки

23-08-2022 14:07
В МУ-Варна записват и с успех среден три, в МУ–София все още могат да се подадат документи за платено по дентална медицина Допълнителен прием за сестри и акушерки
Clinica.bg

press@clinica.bg
Независимо, че в повечето медицински университети класирането приключи, в някои все още остават незаети места за учебната 2022/2023 година. Това става ясно от електронните страници на висшите учебни заведения.
Най-много са незаетите бройки за медицински сестри и акушерки, държавна поръчка, редовно обучение. Медицинският университет във Варна обявява места за медицински сестри във филиалите си в Шумен и във Велико Търново. Свободни места има и за акушерки във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Търсят се и желаещи за  „Инспектор по обществено здраве"

за колежа във Варна, държавна поръчка, също редовно обучение. Приемът на студенти за тези специалности е чрез тест по биология, който ще се проведе на 30 август 2022 г. в съответните филиали.

Медицинският университет във Варна обявява и допълнителен прием за специалността „Биомедицинска техника и технологии" във Варна, но срещу заплащане в редовна форма на обучение. Крайният срок за подаване на документите е 29 август включително.

 

Кандидатстването е без изпит, ще се вземат предвид оценките

 

от матурата по български език и литература общ успех среден. Тракийският университет също пуска допълнителен прием за медицински сестри и акушерки в Медицинския факултет в Стара Загора, а също така и за филиала си в Хасково. Обучението е по държавна поръчка и в редовна форма.

 

Свободни места има още за рехабилитатор и медицински лаборант,

 

също държавна поръчка, като обучението ще е в Стара Загора. Допълнителен прием, но за платено обучение обявява и за кинезитерапия, но във филиала в Хасково. Единствената специалност по която има свободни места в Медицинския университет в София е платено обучение по дентална медицина. Кандидатите се класират с оценките от изпитите по биология и химия.

 

С попълнени бройки студенти за новата учебна година са

 

Медицинският университет в Пловдив и в Медицинския университет в Плевен, където се търсеха още кандидати за медицински сестри, лабораторен лаборант и рентгенов лаборант. Със заповед на ректора обаче желаещите, класирани по оценката от положения изпит, бяха записани днес до обяд.


167 абсолвенти получиха дипломите си от МУ-Пловдив

167 абсолвенти получиха дипломите си от МУ-Пловдив

Те са от Факултета по обществено здраве, отличните са 41, съобщиха от висшето училище
Връчват стипендията „Тонев

Връчват стипендията „Тонев"

Шестокурсниците Томислава Сарийска и Георги Георгиев ще получат отличията на промоцията на специалност „Медицина" – випуск 2023, казват от МУ-Пловдив
361 новоприети чужденци в МУ-Плевен

361 новоприети чужденци в МУ-Плевен

Толкова са били те през периода 2022-2023 г., стана ясно от отчета на ректора проф. Добромир Димитров
МУ-Плевен с нова визия за юбилея

МУ-Плевен с нова визия за юбилея

Днес бе направена първа копка на проект за благоустрояване на двора пред Ректората, очаква се той да приключи през 2024 г.
Нужни са законодателни промени за продължаващото обучение

Нужни са законодателни промени за продължаващото обучение

Медицинският факултет във Варна е с нов декан. Какво е качеството на образование по медицина у нас, има ли достатъчно практическо обучение, прави ли се наука във висшите училища, попитахме проф. Йото Йотов. 

Изграждат 9 лаборатории в МУ-Варна

Изграждат 9 лаборатории в МУ-Варна

Университетът стартира мащабна международна научноизследователска програма на ЕС за повишаване на транслационните постижения в медицината
Факултетът по фармация във Варна на 15 години

Факултетът по фармация във Варна на 15 години

Празничната годишнина ще бъде отбелязана с участието в различни събития, казват от Медицинския университет в града
Местата за сестри са повече от допустимото

Местата за сестри са повече от допустимото

Общият брой е съобразен със заявките на университетите, предвидени са 31 допълнителни в три висши училища, казват от МОН
Единен регистър за дипломите от чужбина

Единен регистър за дипломите от чужбина

Той ще обединява сегашните три, целта е да се намали административната тежест, реши кабинетът
Създават Съвет по иновации

Създават Съвет по иновации

Той ще осъществява връзката им с научните изследвания и ще подпомага съгласуването на националните политики в двете сфери, предвижда проект на закон на МОН
1 2 3 4 5 ... 66 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юни 2023 Предишен Следващ