Възможност

Допълнителен прием за сестри и акушерки

23-08-2022 14:07
В МУ-Варна записват и с успех среден три, в МУ–София все още могат да се подадат документи за платено по дентална медицина Допълнителен прием за сестри и акушерки
Clinica.bg

press@clinica.bg
Независимо, че в повечето медицински университети класирането приключи, в някои все още остават незаети места за учебната 2022/2023 година. Това става ясно от електронните страници на висшите учебни заведения.
Най-много са незаетите бройки за медицински сестри и акушерки, държавна поръчка, редовно обучение. Медицинският университет във Варна обявява места за медицински сестри във филиалите си в Шумен и във Велико Търново. Свободни места има и за акушерки във филиалите на университета в Сливен, Шумен и Велико Търново.

Търсят се и желаещи за  „Инспектор по обществено здраве"

за колежа във Варна, държавна поръчка, също редовно обучение. Приемът на студенти за тези специалности е чрез тест по биология, който ще се проведе на 30 август 2022 г. в съответните филиали.

Медицинският университет във Варна обявява и допълнителен прием за специалността „Биомедицинска техника и технологии" във Варна, но срещу заплащане в редовна форма на обучение. Крайният срок за подаване на документите е 29 август включително.

 

Кандидатстването е без изпит, ще се вземат предвид оценките

 

от матурата по български език и литература общ успех среден. Тракийският университет също пуска допълнителен прием за медицински сестри и акушерки в Медицинския факултет в Стара Загора, а също така и за филиала си в Хасково. Обучението е по държавна поръчка и в редовна форма.

 

Свободни места има още за рехабилитатор и медицински лаборант,

 

също държавна поръчка, като обучението ще е в Стара Загора. Допълнителен прием, но за платено обучение обявява и за кинезитерапия, но във филиала в Хасково. Единствената специалност по която има свободни места в Медицинския университет в София е платено обучение по дентална медицина. Кандидатите се класират с оценките от изпитите по биология и химия.

 

С попълнени бройки студенти за новата учебна година са

 

Медицинският университет в Пловдив и в Медицинския университет в Плевен, където се търсеха още кандидати за медицински сестри, лабораторен лаборант и рентгенов лаборант. Със заповед на ректора обаче желаещите, класирани по оценката от положения изпит, бяха записани днес до обяд.


Повече места за сестри, не означава повече кандидати

Повече места за сестри, не означава повече кандидати

Миналата седмица започна новата академична година в три от медицинските университети в страната. Каква е равносметката от кандидат-студентската кампания, увеличението на план-приема решава ли кадровата криза, какви реформи са нужни в образованието и здравеопазването, попитахме проф. Добромир Димитров.
Още 50 места за сестри в МУ-София

Още 50 места за сестри в МУ-София

Министерският съвет одобри и допълнително 30 бройки за лекарски асистенти
Вдигат заплатите в МУ-Варна

Вдигат заплатите в МУ-Варна

Увеличението е с 10% със задна дата – от 1 септември, съобщиха от университета днес

МУ-Пловдив открива академичната година

МУ-Пловдив открива академичната година

Приетите с най-висок бал ще бъдат наградени, по традиция първокурсниците ще засадят дърво
Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани

Скъпи студенти, бъдете дисциплинирани и мотивирани

Вярваме, че новите управляващи, които предстои да изберем, ще подходят отговорно и далновидно, така че да се случат необходимите промени за развитието на здравните грижи у нас, казва Милка Василева
Старт на новата академична година

Старт на новата академична година

Днес тя започва в медицинските университети във Варна и Плевен, в Пловдив - на 15-ти септември, в МУ-София на 26-ти, а в СУ - на 3-ти октомври
МУ-София приема документи за стипендии по „Еврика”

МУ-София приема документи за стипендии по „Еврика”

От днес може да се кандидатства по седем магистърски програми в Медицинския университет във Варна
По-кратките часове за учениците вече са факт

По-кратките часове за учениците вече са факт

Първокласниците ще имат общо двадесет и два учебни часа от по 35 минути, бъдещите абитуриенти ще са клас тридесет и два часа
БФС открива процедурата за стипендии

БФС открива процедурата за стипендии

Кандидатите могат да подават документи в съсловната организация от 14 септември, те са в размер на 1000 лв.

МУ-Пловдив със 198 700 евро за мобилност

МУ-Пловдив със 198 700 евро за мобилност

Те ще са за студенти и преподаватели, които ще могат да пътуват в САЩ, Колумбия и Израел, финансирането е по проект по програмата Еразъм +
1 2 3 4 5 ... 58 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Октомври 2022 Предишен Следващ