Инициатива

Безплатни консултации в подкрепа на кърменето

01-08-2022 13:36
Организира ги Банката за майчина кърма в София в помощ на майките от столицата и техните бебета Безплатни консултации в подкрепа на кърменето
Clinica.bg

press@clinica.bg
Безплатни консултации със специалисти в подкрепа на кърменето и правилният начин за хранене на детето организира Банката за майчина кърма в София. Това съобщиха от Столичната община.
Те ще бъдат всеки ден от 10.00 до 12.00 часа, от 1 до 5 август в рамките на инициативата „Дни на отворените врати", в сградата на Банка за майчина кърма на ул."Сава Михайлов" №57.

 

Всеки ден е предвидена различна тема.

 

В понеделник темата е „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации". Във вторник тя е „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата", а в сряда „Най-чести трудности споделяни от майките в началния етап на кърменето". В четвъртък темата е „COVID-19 и кърмене- за важността на кърменето за здравето на бебето и майката", а в петък „Митове свързани с кърменето и качествата на майчината кърма".

 

Специалистите на Банка за майчина кърма

 

ще дават и индивидуални консултации на кърмещите. Среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, и лица ангажирани с тази кауза ще се състои в Банката за майчина кърма на 4 август от 15.00 часа в нейната сграда. Тогава е предвидена и дискусия с майките. Консултациите са безплатни. Необходимо е обаче да се заяви участие на: bankazamaichinakarma@abv.bg или на телефони 028281510 или 0887665323. Те се организират по повод Световната седмица на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август тази година.

 

Това е глобална инициатива за насърчаване,

 

подкрепа и защита на кърменето. През 1990 г. във Флоренция е приета Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, според която „Световна цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко.

 

Банка за майчина кърма в София е една

 

от институциите, чиито приоритет е не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск. Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и настоящи майки, възможност за дискусия на теми, свързани с кърменето и донорството на кърма.


Изложба на Музея на медицината в Пловдив

Изложба на Музея на медицината в Пловдив

Акцент в нея ще е проектът „Забравеното лекарство – Cura Bulgara или магията на българските билки", казват от Медицинския университет в града
Пловдив събира водещи кардиолози от САЩ и Европа

Пловдив събира водещи кардиолози от САЩ и Европа

Това става в рамките на третото издание на най-голямото научно събитие за сърдечната недостатъчност "Heart failure update 2023"

Помагат на 31 деца пострадали при ПТП

Помагат на 31 деца пострадали при ПТП

Те и техните семейства ще получат общо 32 500 лв., за да посрещнат нуждата от лечение и рехабилтация, казват от БЧК
Благотворително бягане за МБАЛ „Свети Мина

Благотворително бягане за МБАЛ „Свети Мина"

Кампанията е за подпомагане закупуване на медицинска апаратура за АГ отделението на болницата
БПЦ с подкрепа за ИСУЛ

БПЦ с подкрепа за ИСУЛ

Благотворителната кампания на Св. Синод тази година ще подпомогне Детското отделение от УНГ болести на ИСУЛ
Уволниха директора на болницата в Котел

Уволниха директора на болницата в Котел

Проблемите в лечебното заведение се дължат на лош мениджмънт, но то има бъдеще, каза д-р Асен Меджидиев
Безплатни изследвания на щитовидна жлеза

Безплатни изследвания на щитовидна жлеза

Те ще се провеждат през юни на различни места в София, казват от Сдружение ВИОМ
Форум за студенти и млади лекари в Плевен

Форум за студенти и млади лекари в Плевен

Той ще се проведе в периода от 16 до 20 октомври, ранната регистрация започна днес на 1 юни, казват от Медицинския университет в града
ИАМН проверява болницата в Котел

ИАМН проверява болницата в Котел

Причината е, че лечебното заведение остана без достатъчно персонал заради липса на пациенти и приходи и от днес  спира временно работа

Безплатни прегледи за деца

Безплатни прегледи за деца

Те се организират от Софиямед по повод 1 юни, съобщиха от лечебното заведение
1 2 3 4 5 ... 210 »
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юни 2023 Предишен Следващ