Инициатива

Безплатни консултации в подкрепа на кърменето

01-08-2022 13:36
Организира ги Банката за майчина кърма в София в помощ на майките от столицата и техните бебета Безплатни консултации в подкрепа на кърменето
Clinica.bg

press@clinica.bg
Безплатни консултации със специалисти в подкрепа на кърменето и правилният начин за хранене на детето организира Банката за майчина кърма в София. Това съобщиха от Столичната община.
Те ще бъдат всеки ден от 10.00 до 12.00 часа, от 1 до 5 август в рамките на инициативата „Дни на отворените врати", в сградата на Банка за майчина кърма на ул."Сава Михайлов" №57.

 

Всеки ден е предвидена различна тема.

 

В понеделник темата е „Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за подкрепа и консултации". Във вторник тя е „Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата правилно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата", а в сряда „Най-чести трудности споделяни от майките в началния етап на кърменето". В четвъртък темата е „COVID-19 и кърмене- за важността на кърменето за здравето на бебето и майката", а в петък „Митове свързани с кърменето и качествата на майчината кърма".

 

Специалистите на Банка за майчина кърма

 

ще дават и индивидуални консултации на кърмещите. Среща на медицински специалисти, педиатри и неонатолози от различни институции, и лица ангажирани с тази кауза ще се състои в Банката за майчина кърма на 4 август от 15.00 часа в нейната сграда. Тогава е предвидена и дискусия с майките. Консултациите са безплатни. Необходимо е обаче да се заяви участие на: bankazamaichinakarma@abv.bg или на телефони 028281510 или 0887665323. Те се организират по повод Световната седмица на кърменето, която се провежда от 1 до 7 август тази година.

 

Това е глобална инициатива за насърчаване,

 

подкрепа и защита на кърменето. През 1990 г. във Флоренция е приета Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, според която „Световна цел за възможно най-добро здраве и хранене на майката и детето трябва да бъде всички жени да са в състояние да кърмят децата си изцяло и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени изключително с майчино мляко.

 

Банка за майчина кърма в София е една

 

от институциите, чиито приоритет е не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск. Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и настоящи майки, възможност за дискусия на теми, свързани с кърменето и донорството на кърма.


Отново арест за агресия към медици

Отново арест за агресия към медици

54-годишен мъж искал да нахълта в интензивното на Комплексния онкологичен център в Шумен
В Бургас спасиха 4-годишно след удавяне

В Бургас спасиха 4-годишно след удавяне

Било е без дишане и със спряло сърце, лекарите отчитат увеличаване на пациентите след инциденти в морето, казват от университетската болница
Вендинг лекарства и в Търговище

Вендинг лекарства и в Търговище

Два автомата ще продават медикаменти без рецепта денонощно, те са поставени в територията на аптеки

С операция възстановиха дишането на дете

С операция възстановиха дишането на дете

Двегодишната пациентка е страдала от запушени слъзни пътища, което не е позволявало на момиченцето да води нормален живот, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги"

Тервел със стипендии за бъдещи лекари

Тервел със стипендии за бъдещи лекари

Общината ще дава финансова подкрепа и на учещите за рехабилитатори и медицински сестри, сумата е 400 лева месечно
Скрининг за рак за гърдата за 210 жени в Казанлък

Скрининг за рак за гърдата за 210 жени в Казанлък

Той е безплатен и по програмата "Ела и се прегледай", местата вече са запълнени, казват от общината

Бой пред Спешното на УМБAЛ-Плевен

Бой пред Спешното на УМБAЛ-Плевен

Масовото спречкване е било между пациенти, бил е блъснат и служител на реда
И Варна намали срока на мерките

И Варна намали срока на мерките

Областта вече е в етап 1 на пандемията, по данните на НЦЗПБ средната заболеваемост в страната продължава да бележи лек спад до 325.65 на 100 000 души
Онлайн срещи за кърменето в Пловдив

Онлайн срещи за кърменето в Пловдив

Те се осъществяват от специалисти на УМБАЛ-Пловдив за тези, които се страхуват от К-19, за останалите ги провеждат на живо
Деца изоставиха баща си в болница

Деца изоставиха баща си в болница

МБАЛ-Сливен призова близките на 62-годишният Димитър Митов да си го приберат, крият се, за да не платят имплант
1 2 3 4 5 ... 158 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Август 2022 Предишен Следващ