лятно

Доктор Рок Фест плени Ст. Загора

12-07-2022 06:00
Лекари от шест банди пяха хитови парчета на Led Zepelin, Pink Floyd, а за финал всички заедно - Hey Jude на The BeatlesДоктор Рок Фест плени Ст. Загора
Мила
Мила
Мишева
mila.misheva@gmail.com
Хитови парчета на Led Zepelin, Pink Floyd, озвучиха Стара Загора на 8 и 9 юли, а зад микрофоните и китарите на сцената бяха български медици от шест рок банди. С невероятна емоция, силен заряд и щастлива публика лекарите ще запомнят първия Доктор Рок Фест, който се проведе преди броени дни на емблематичния Античен форум "Августа Траяна".
„До 7 без 5 в петък не знаехме дали изобщо ще се получи нещо. И изведнъж почна да се пълни... и се напълни", разказа офталмологът д-р Станимир Трошев от Стара Загора, който всъщност стои зад първия докторски рок фестивал. В него участие взеха общо шест групи - Covers on Slippers – София, Restart Rock Band – София, The Doctors – Пловдив, GP Band – Бургас, A.CP.C – Велико Търново и домакините, LED 7 - Стара Загора.

Условие е във всяка една от тях

да има поне един медик. То може да се счете и за преизпълнено, имайки предвид, че търновската и бургаската банда е изцяло от медици. Четирима са и медицинските специалисти в LED 7 – двама лекари, един ветеринарен медик и един фелдшер, разказа д-р Станимир Трошев, който е стоял зад бас китарата в групата. През двата дни на Феста са звучали хитова на емблематични рок групи като White snake, B Floyd, Deep Purple.

 

Групата на д-р Трошев е изпяла

 

парчета като Fly with me на Supermax, "Ain't No Love in the Heart of the City" на Whitesnake. Eдин от най-силните моменти през втората вечер е било изпълнението на „Another Brick in the Wall" на Pink Floyd. „Изпяхме я заеедно заедно с един детски хор, за да е по-близко до оригинала", разказа д-р Трошев. За финал пък всички банди заедно са изпели Hey Jude на The Beatles.

 

 „Всички са очаровани, целият град

 

е доволен. И мястото беше хубаво – Амфитеатъра в Стара Загора, публиката беше разкошна имаше и деца, и възрастни. Идеята ни е да го продължи, тръгна добре", каза още офталмологът от Стара Загора. Той е категоричен, че медицината и изкуството имат много допирни точки. „Въпреки много техника и апарати, самият акт на лечение е изкуство", каза д-р Трошев.

 

Във феста взе участие и известният и

 

уважаван психиатър проф. Христо Хинков. Групата, в която е участвал той е пяла само парчета на Led Zeppelin като Black Dog, "Since I've Been Loving You", "Whole Lotta love" и др. „Имаше невероятни изпълнения", каза проф. Хинков и определи като изключителен моментът, в който LЕD 7 са изпели „Another Brick in the Wall" на Pink Floyd" с детския хор. „Беше изключително, не съм очаквал толкова хубаво представяне.

 

Публиката беше пълна. Организация перфектна,

 

 звук перфектен. Много съм доволен. Почувствах се 50 години по-млад", казва проф. Христо Хинков. По думите му публиката е била много „жива" и „подбрана", като имало и млади хора.

 

„Стара Загора е по начало много

 

хубав град с интелигенция, беше изключително хубаво", каза още проф. Хинков и добави, че амбицията на медиците е това да е началото на един ежегоден фестивал на докторските групи.

Снимки и видеа от феста може да видите на Фейсбук страницата на Doctor ROCK Fest ТУК,  а  изпълнението на "Another Brick in the Wall - на LED 7 (Pink Floyd Cover), с Вокална студия "Усмивки", може да видите във видеото по-долу.
 Натискът върху медиите у нас се увеличава

Натискът върху медиите у нас се увеличава

„Делата шамари" срещу журналисти стават повече, целта е да се окаже форма на тормоз и да се спрат неудобни разследвания, казват от Амнести Интернешънъл

Свободата е усещане за баланс

Свободата е усещане за баланс

Това е онази вътрешна мярка за уравновесеност, която дава свободата и полета на духа, казва д-р Ваня Савова
Заедно за Ивo

Заедно за Ивo

За да продължи лечението си, младият писател и семейството му имат нужда от финансова помощ
Най-важният маратон е този, в който тичаме към себе си

Най-важният маратон е този, в който тичаме към себе си

И медицинските специалисти, и писателите споделят знания, а за да бъдат успешни и едните и другите трябва да бъдат емпати и да разбират хората, казва проф. Асена Сербезова

Когато доброто стане заразно

Когато доброто стане заразно

Екип от медици и доброволци заедно преобразиха Детското отделение в УМБАЛ „Света Анна" в място, където, по дизайнерски проекти то не напомня по нищо на болница
Столът на здравния министър се клати

Столът на здравния министър се клати

Проф. Христо Хинков обяви, че се чуди дали да подаде оставка, не е изключено от ПП и ДБ да го поощрят

Надежда за Ивчо

Надежда за Ивчо

Младият писател известен като българския Стивън Кинг има нужда от помощ за набиране на средства за скъпоструващо лекарство
Защо Турция го може

Защо Турция го може

Страната е лидер в здравния туризъм, тази година очаква 1.5 млн. чужди пациенти и над $10 млрд. приходи
Да помогнем на Иво!

Да помогнем на Иво!

42-годишният мъж се бори с тежка диагноза и има нужда от подкрепа за лечение в чужбина
Диабетик на гладна стачка заради пенсия

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

54-годишният Антонио Димитров не я е получавал четири месеца, ще протестира пред НОИ от 3 май
1 2 3 4 5 ... 55 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ