Кабинет

Задействат траншовете по Плана за възстановяване

29-06-2022 10:43
Вицепремиерът Асен Василев ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение, казва Кирил Петков Задействат траншовете по Плана за възстановяване
Clinica.bg

press@clinica.bg
Правителството в оставка ще даде реален старт на възможността България да поиска първите траншове по Плана за възсрановяване и устойчивост. Това стана ясно от думите на Кирил Петков в началото на днешното заседание на МС. Финансовият министър Асен Василев ще бъде упълномощен да води преговори и да подпише финансовото споразумение по изпълнение за Механизма за възстановяване и устойчивост между ЕК и правителството, обясни той.
Както clinica. bg вече писа, Планът е на обща стойност от 13 млрд. лв., а средствата за здравеопазване са 744 млн. лв. "Ще определим органите и структурите, отговорни за изпълнение на Плана за възстановяване.

С други думи - правим

структурирането на този механизъм да стане реалност", каза още Кирил Петков. По думите му затова е важно България да има работещо правителство и парламент.

 „Защото тези 13 млрд. лв. са само част

от залога пред България да имаме политическа стабилност", каза още той и добави, че кабинетът в оставка продължава да работи целенасочено така, че българската икономика да получава средствата, които заслужава и обещаните реформи да се случват.
По-късно правителството прие и

постановление, което определя органите, структурите и основните им функции по изпълнението на Плана. То предвижда и наемането на служители със специфична експертиза.  осигуряване на дейностите по управление и изпълнение на инвестициите в Плана и създаването на експертно-консултативен съвет за проследяване на напредъка на изпълнението му.
С документа се уреждат неурегулирани от националното и европейското законодателство обществени отношения, които ще възникнат във връзка с изпълнението на Националния план за възстановяване и устойчивост.

Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Оперират едно от двете деца в „Пирогов", а другото вече е контактно, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

След инцидента на АМ "Тракия" в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" -Стара Загора са били настанени 14 души, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
370 болници за нашето население са много

370 болници за нашето население са много

Какви са очакванията от служебния министър, какви са проблемите пред общинските болници, каква е визията за развитието на Първа градска болница в София и какво трябва да се направи в сектор здравеопазване, попитахме проф. Цветомир Димитров.
Остойностяват труда на медиците

Остойностяват труда на медиците

Подобряване на профилактиката сред децата, продължаване на дейностите по антираковия план и купуването на хеликоптери

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Парите ще дойдат идните месеци, но работата по второто плащане е доста по-сериозна, предупреди заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов
Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

На него ще се падне да довърши преговорите по анекса на НРД, както и да запчоне подготовката за нов рамков договор
Директорските заплати – без промяна

Директорските заплати – без промяна

Въпреки заканите на бившият кабинет да се намали ножицата и догодина ще имаме заплати над 1 млн.

МЗ да направи анализ на болниците

МЗ да направи анализ на болниците

Какви са очакванията от служебния министър Асен Меджидиев, какви са проблемите пред общинските болници и каква е визията за развитието на МБАЛ – Свищов. Това попитахме нейния управител Илиян Венков.
Допълнителна линейка за всеки морски курорт

Допълнителна линейка за всеки морски курорт

За това са се разбрали министрите на туризма и здравеопазването Илиан Димитров и д-р Асен Меджидиев
Трябва да има наказания

Трябва да има наказания

Недопустимо е да бъдат нападани лекари, мерките да са по-строги, ако трябва да се промени и законодателството, казва Наталия Маева
1 2 3 4 5 ... 367 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Август 2022 Предишен Следващ