Коментар

В РЗИ имаме нагласа за стачни действия

29-06-2022 06:57
Пандемията леко отшумя и ни забравиха, една санитарка в по-голяма болница взима повече от нас, казва здравния инспектор Андрей АрабаджиевВ РЗИ имаме нагласа за стачни действия
Мила
Мила
Мишева
mila.misheva@gmail.com
И служителите на РЗИ поискаха по-високи заплати на фона на твърде ниските им възнаграждения, растящата инфлация и исканията за по-високи заплати в почти всички сетори. Защо увеличението на надниците в РЗИ е наложително, попитахме здравния инспектор от РЗИ-Плевен Андрей Арабаджиев.
От всички здравни работници на територията, на която и да е област, ние сме с най-ниските заплати. Всички наши подконтролни органи, дори една санитарка в една по-голяма болница получава по-високо възнаграждение.

Тук в Плевен, реално брутните

заплати на инспекторите са 960 лв., махнете плоския данък и виждаме за какво става дума. Просто няма как да се издържаме с 850 лв. при тези цени. Моментът, в който ситуацията с пандемията леко поотшумя, макар че едва ли е отшумяла, сякаш ни забравиха. Сега и с тези политически промени, просто пак „замазват" нещата и тази зима ще е доста, доста тежка за всички наши колеги.

Защото с 800 лв., както искате

ги делете, само парното е 300- 400 лв. за едно жилище от 60 квадрата. Колегите напуснаха и просто няма кой да дойде да работи. Всеки си мисли, че идваш тук и започваш да работиш, а и това не е точно така. Трябват си доста знания, а това, което колежите „бълват" в момента мога да кажа, че изобщо не е на ниво като специалисти и по-опитните инспектори хвърляме доста труд, за да се случат нещата.

 

Ние подкрепихме обръщението

 

на колегите от РЗИ-Бургас. Ако няма никакъв отговор, най-вероятно ще предприемем стачни действия. Имаме такава нагласа. Има един класификатор за заплатите в държавната администрация, той мърда, само, когато вдигне минималната заплата. Ще поискаме възнаграждение в размер на две минимални или една и половина. Нещо такова. Тук работят само висшисти да взимат 20-30 лв. над минималната заплата.


Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Оперират едно от двете деца в „Пирогов", а другото вече е контактно, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

След инцидента на АМ "Тракия" в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" -Стара Загора са били настанени 14 души, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
370 болници за нашето население са много

370 болници за нашето население са много

Какви са очакванията от служебния министър, какви са проблемите пред общинските болници, каква е визията за развитието на Първа градска болница в София и какво трябва да се направи в сектор здравеопазване, попитахме проф. Цветомир Димитров.
Остойностяват труда на медиците

Остойностяват труда на медиците

Подобряване на профилактиката сред децата, продължаване на дейностите по антираковия план и купуването на хеликоптери

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Парите ще дойдат идните месеци, но работата по второто плащане е доста по-сериозна, предупреди заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов
Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

На него ще се падне да довърши преговорите по анекса на НРД, както и да запчоне подготовката за нов рамков договор
Директорските заплати – без промяна

Директорските заплати – без промяна

Въпреки заканите на бившият кабинет да се намали ножицата и догодина ще имаме заплати над 1 млн.

МЗ да направи анализ на болниците

МЗ да направи анализ на болниците

Какви са очакванията от служебния министър Асен Меджидиев, какви са проблемите пред общинските болници и каква е визията за развитието на МБАЛ – Свищов. Това попитахме нейния управител Илиян Венков.
Допълнителна линейка за всеки морски курорт

Допълнителна линейка за всеки морски курорт

За това са се разбрали министрите на туризма и здравеопазването Илиан Димитров и д-р Асен Меджидиев
Трябва да има наказания

Трябва да има наказания

Недопустимо е да бъдат нападани лекари, мерките да са по-строги, ако трябва да се промени и законодателството, казва Наталия Маева
1 2 3 4 5 ... 367 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Август 2022 Предишен Следващ