резултат

МЗ казва нарушения в болници до дни

27-06-2022 13:16
Проф. Асена Сербезова ще даде информация за одитите в държавните клиники, които назначи, както и дали ще има нови рокадиМЗ казва нарушения в болници до дни
Clinica.bg

press@clinica.bg

До няколко дни от здравно министерство ще оповестят какви нарушения са открили в държавните болници, както и дали ще има нови смени на директори. Това стана ясно от думите на здравния министър проф. Асена Сербезова по време на пресконференция в ресорното ведомство днес.

От началото на мандата на сегашния кабинет досега, рокадите в здравния сектор бяха единични. С поста си се раздели преди месец директорът на СБАЛХЗ проф. Бранимир Спасов, а преди броени дни и този на Пирогов – проф. Иван Поромански. Причините и в двата случая бяха свързани със злоупотреби и нарушения по време на управлението им, както и лоша финансова дисциплина.


Одити са назначени и в други

държавни болници, като сред тях са тези с най-големи дългове. Резултатите от всички проверки ще бъдат обявени до няколко дни, обясни проф. Сербезова. Тя обеща да съобщи и всички нарушения, които са открити по време на проверките. Засега обаче не е ясно дали ще има нови смени на директори, въпреки че в сектора неофициално се говори за смяна на мениджърите на две големи болници – Св. Екатерина" и „Майчин дом". 


Здравно министерство е на финала

с наредбата за определяне на заплатите в болниците, така че а няма големи диспропорции в тях, стана ясно още днес. Тя обаче едва ли ще бъде приета с оглед на изтичащия мандат на правителството. Целта на наредбата е да затвори ножицата между най-ниското и най-високото възнаграждение в лечебните заведения до 20 пъти. За това трябва да допринесат и новите стойности на заплатите в КТД. Данните на МЗ сочат, че в много държавни и общински болници те са постигнати, каза доц. Васил Пандов. Там, където не са, има две възможности – или болниците да получат по-ниски приходи по НЗОК, или допълнително финансиране, но това зависи от бюджета, допълни той.


Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Пет линейки извозват ранени към Сърбия

Оперират едно от двете деца в „Пирогов", а другото вече е контактно, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

Транспортират две деца от сръбския автобус в Пирогов

След инцидента на АМ "Тракия" в УМБАЛ "Проф. Стоян Киркович" -Стара Загора са били настанени 14 души, казва здравният министър д-р Асен Меджидиев
Още една чернодробна трансплантация

Още една чернодробна трансплантация

Тя е извършена от специалистите във ВМА на 12 август, след донорска ситуация в Плевен
370 болници за нашето население са много

370 болници за нашето население са много

Какви са очакванията от служебния министър, какви са проблемите пред общинските болници, каква е визията за развитието на Първа градска болница в София и какво трябва да се направи в сектор здравеопазване, попитахме проф. Цветомир Димитров.
Остойностяват труда на медиците

Остойностяват труда на медиците

Подобряване на профилактиката сред децата, продължаване на дейностите по антираковия план и купуването на хеликоптери

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Чакаме 3.7 млрд. по Плана за възстановяване

Парите ще дойдат идните месеци, но работата по второто плащане е доста по-сериозна, предупреди заместник министър-председателят по управление на европейските средства Атанас Пеканов
Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

Д-р Златанов пое Надзора на НЗОК

На него ще се падне да довърши преговорите по анекса на НРД, както и да запчоне подготовката за нов рамков договор
Директорските заплати – без промяна

Директорските заплати – без промяна

Въпреки заканите на бившият кабинет да се намали ножицата и догодина ще имаме заплати над 1 млн.

МЗ да направи анализ на болниците

МЗ да направи анализ на болниците

Какви са очакванията от служебния министър Асен Меджидиев, какви са проблемите пред общинските болници и каква е визията за развитието на МБАЛ – Свищов. Това попитахме нейния управител Илиян Венков.
Агресия и при спасителите

Агресия и при спасителите

До сблъсък с туристи се е стигнало на плажа на „Слънчев бряг" заради незачитането на червения флаг

1 2 3 4 5 ... 401 »
Банер
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Август 2022 Предишен Следващ