Курс

Топ ортопед от Германия ще оперира в ИСУЛ

21-06-2022 12:44
Проф. Хайнц Рьотингер заедно с колегата му проф. Пламен Кинов ще покажат две сложни интервенции и ще обучат специалисти Топ ортопед от Германия ще оперира в ИСУЛ
Clinica.bg

press@clinica.bg
Топ ортопедът от Германия проф. Хайнц Рьотингер ще бъде гост-лектор в УМБАЛ "Царица Йоанна" в ИСУЛ. Той ще участва в курс по ревизионно протезиране, който ще се проведе на него. В рамките на обучението, германският специалсити заедно с
българския си колега – началникът на Клиниката по ортопедия и травматология проф. Пламен Кинов ще участват в операция по смяна на изкуствена става на две български жени.
Интервенцията ще бъде приложена на две пациенти, които се нуждаят от подмяна на изкуствената тазобедрена става и ще се излъчва на живо.

 

Проф. Д-р Хайнц Рьотингер е ръководител

 

на Центъра по артропластика на тазобедрената и колянната става в Университетската болница към университета „Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен. Той е един от топ ортопедите в света и идва у нас по покана на проф. Пламен Кинов. Гостът има над 30-годишен опит в ендопротезирането. Той е създател на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става.

 

Този иновативен подход прави

 

интервенцията миниинвазивна, без да се увреждат мускулите и тъканите, което помага за по-бързо възстановяване на пациента. Проф. д-р Рьотингер ще направи поредната си визита в България, абсолютно безвъзмездно, като ще сподели своя опит и ще обучи свои по-млади български колеги.

В рамките на обучението ще участват 12 водещи български ортопеди. Поканени са и лекари от чужбина с интереси в областта на ревизионната хирургия на тазобедрената става.

 

Операциите ще се предават на живо

 

в Рапортната зала на Клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ". Ще бъдат представени лекции по проблема, а в дискусия участниците в курса ще могат да зададат своите въпроси и коментират случаи от практиката си. На част от участниците ще бъде предоставен уникалния шанс да участват в операциите, извършени от проф. д-р Кинов и проф. д-р Рьотингер.

 

Ревизионното ендопротезиране


(смяна на протезата) е изключително сложна и трудна хирургична интервенция, която понякога се налага при пациенти, претърпели ендопротезиране на колянна или тазобедрена става. Такъв тип хирургия се прилага при настъпило усложнение на ендопротезираната става, като разхлабване, инфекция около протезата или перипротезна фрактура.

 

Клиниката по ортопедия и травматология

 

на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" е сред водещите центрове в страната за ревизионно протезиране. Годишно в нея се извършват около 100 такива интервенции, обем съпоставим с водещите световни центрове. Възстановяването на пациентите след такъв тип хирургия е по-бавно, в сравнение с първичното протезиране, и изисква стриктно спазване на протоколите, дадени от физиотерапевти в клиниката и прием на назначената терапия.


Безплатни прегледи в Пазарджик

Безплатни прегледи в Пазарджик

Те ще са гастроентерелогични, започват на 3 април в областната болница и ще продължат до края на месец май
Да помогнем на недоносените бебета в Кърджали

Да помогнем на недоносените бебета в Кърджали

Неонатологиното отделение на МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" се нуждае от нов респиратор, започва кампания за набиране на средства за закупуването му
„Защита” излизат на протест

„Защита” излизат на протест

Недоволството е срещу ниските заплати на фелдшерите в ЦСМП и спекулативно високите цени на храните
Форум за мозъчните тумори във Варна

Форум за мозъчните тумори във Варна

Той се организира от Българския Алианс за Прецизирана и Персонализирана Медицина и МУ-Плевен
Всеки 4-ти първолак в София с проблем с очите

Всеки 4-ти първолак в София с проблем с очите

Най-често се оказва късогледството, което има пряко отношение със слабата осветеност на класните стаи
14 искат да учат за парамедици във ВМА

14 искат да учат за парамедици във ВМА

Това е вторият випуск, който ще премине курс за придобиване на тази професия, той ще продължи два учебни срока
Наука и младост 2023

Наука и младост 2023

Ежегодният конкурс ще се проведе между 21-23 април в Медицинския университет в Пловдив
Безплатни прегледи в Майчин дом

Безплатни прегледи в Майчин дом

Консултациите ще са за инконтиненция атрофии в областта на репродуктивните органи и др., казват от лечебното заведение
Симпозиум за стимулация на проводната система

Симпозиум за стимулация на проводната система

Той се организира от Дружеството на кардиолозите и Съсловното сдружение по кардиостимулация и електрофизиология
И МБАЛ-Разград с прегледи по селата

И МБАЛ-Разград с прегледи по селата

МЗ поема ангажимент да съдейства за реновирането на вътрешното отделение и на отделенията по пулмология и по ортопедия на МБАЛ „Св. Иван Рилски" в областта
1 2 3 4 5 ... 375 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Очаквате ли партиите да изпълнят предизборните си обещания в сферата на здравеопазването, след като влязат в Парламента?

Март 2023 Предишен Следващ