Иновации

Компютърен гид в болница „Тракия"

13-05-2022 13:00
Той информира хората със слухови проблеми за възможностите за лечение, специалното устройство е първото в България Компютърен гид в болница „Тракия
Clinica.bg

press@clinica.bg
Компютърен гид помага на пациенти със слухови проблеми. Специалното компютърно устройство SiteKiosk се намира в болница „Тракия" в Стара Загора и е първото в България. Електронният гид помага на хората със слухови нарушения да получат разностранна информация за възможностите за лечение на слуха и последните постижения на медицината.
Компютърният гид е разположен във фоайето на Болница „Тракия" – Център и е дарение от фирма Centillion за пациентите на Тракийския център по кохлеарна имплатнация към лечебното заведение. Така, докато изчакват часа си за преглед пред УНГ кабинета, пациентите имат възможност да научат полезна информация за лечението на слуховите си проблеми.

 

Инсталираният SiteKiosk в

 

Болница „Тракия" – Център е първото подобно устройство в България. То разполага с тъчскрийн дисплей, който позволява на пациентите да навигират в съдържанието му чрез докосване през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му позволява да предостави изключително богато съдържание от статии, съвети, новини, свързани с решаването на слуховите нарушения.

Освен подбрана информация за това как работи човешкия слух и кои са най-честите причини за загуба на слуха, SiteKiosk предоставя достъп до специализирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере статии от раздели „Наука", „Здраве", „Живот" или да разгледа всички статии на едно място. Чрез компютърният гид пациентът може да научи какви видове импланти съществуват, как работят те и какво е тяхното предназначение.

 

SiteKiosk разполага с богата

 

база данни както за проблемите на слуха при възрастни, така и при деца, като представя в детайли възможностите за тяхното разрешаване и лечение. Устройството осъществява и директна връзка с Google, позволявайки на потребителите да потърсят допълнителна информация по вълнуващите ги въпроси в световната мрежа.

Специален раздел разказва за кохлеарните импланти като най-модерен и ефективен метод за възстановяване на слуха, особено при деца с вродени аномалии на слуховия апарат, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

„SiteKiosk е изключително полезен апарат, който несъмнено ще предизвика вниманието на пациентите със слухови проблеми и ще обогати тяхната обща култура за това какви възможности дава съвременната медицина и респективно Тракийският център за кохлеарнa имплантация за ефикасното възстановяване на техния слух", посочи доц. Петър Руев, началник на УНГ отделението в Болница „Тракия".

 

„Електронният гид дава подробна

 

информация и за слухово-речевата рехабилитация на пациентите с поставен кохлеарен имплант, чието правилно провеждане има решаващо значение за крайната ни цел – слухът не само да бъде възстановен, но и пациентът да добие или да възстанови способностите си да комуникира езиково със заобикалящия го свят", допълни слухово-речевият рехабилитатор Фани Михайлова. Информацията на компютърния гид е достъпна не само за българи, но и за чужди граждани, тъй като потребителят има възможност да избира превод на 16 езика. Ако имате причина да посетите УНГ кабинета във фоайето на Болница „Тракия" – Център, непременно разгледайте съдържанието на SiteKiosk.


Модерни кувьози за бебетата в МБАЛ-Пазарджик

Модерни кувьози за бебетата в МБАЛ-Пазарджик

Четирите инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени са последно поколение
Съдов хирург от

Съдов хирург от "Тракия" oказал първа помощ на пострадалите

Д-р Антон Елкин се прибирал от Черноморието, той бил на мястото на инцидента в първите минути след като хората са започнали да излизат от преобърнатия автобус, според огнеборците той е изиграл изключително важна роля
Отново арест за агресия към медици

Отново арест за агресия към медици

54-годишен мъж искал да нахълта в интензивното на Комплексния онкологичен център в Шумен
В Бургас спасиха 4-годишно след удавяне

В Бургас спасиха 4-годишно след удавяне

Било е без дишане и със спряло сърце, лекарите отчитат увеличаване на пациентите след инциденти в морето, казват от университетската болница
Вендинг лекарства и в Търговище

Вендинг лекарства и в Търговище

Два автомата ще продават медикаменти без рецепта денонощно, те са поставени в територията на аптеки

С операция възстановиха дишането на дете

С операция възстановиха дишането на дете

Двегодишната пациентка е страдала от запушени слъзни пътища, което не е позволявало на момиченцето да води нормален живот, съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги"

Тервел със стипендии за бъдещи лекари

Тервел със стипендии за бъдещи лекари

Общината ще дава финансова подкрепа и на учещите за рехабилитатори и медицински сестри, сумата е 400 лева месечно
Скрининг за рак за гърдата за 210 жени в Казанлък

Скрининг за рак за гърдата за 210 жени в Казанлък

Той е безплатен и по програмата "Ела и се прегледай", местата вече са запълнени, казват от общината

Бой пред Спешното на УМБAЛ-Плевен

Бой пред Спешното на УМБAЛ-Плевен

Масовото спречкване е било между пациенти, бил е блъснат и служител на реда
И Варна намали срока на мерките

И Варна намали срока на мерките

Областта вече е в етап 1 на пандемията, по данните на НЦЗПБ средната заболеваемост в страната продължава да бележи лек спад до 325.65 на 100 000 души
1 2 3 4 5 ... 184 »
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Август 2022 Предишен Следващ