Иновации

Компютърен гид в болница „Тракия"

13-05-2022 13:00
Той информира хората със слухови проблеми за възможностите за лечение, специалното устройство е първото в България Компютърен гид в болница „Тракия
Clinica.bg

press@clinica.bg
Компютърен гид помага на пациенти със слухови проблеми. Специалното компютърно устройство SiteKiosk се намира в болница „Тракия" в Стара Загора и е първото в България. Електронният гид помага на хората със слухови нарушения да получат разностранна информация за възможностите за лечение на слуха и последните постижения на медицината.
Компютърният гид е разположен във фоайето на Болница „Тракия" – Център и е дарение от фирма Centillion за пациентите на Тракийския център по кохлеарна имплатнация към лечебното заведение. Така, докато изчакват часа си за преглед пред УНГ кабинета, пациентите имат възможност да научат полезна информация за лечението на слуховите си проблеми.

 

Инсталираният SiteKiosk в

 

Болница „Тракия" – Център е първото подобно устройство в България. То разполага с тъчскрийн дисплей, който позволява на пациентите да навигират в съдържанието му чрез докосване през интерактивно меню. Компютърният гид поддържа Wi-Fi връзка с интернет, което му позволява да предостави изключително богато съдържание от статии, съвети, новини, свързани с решаването на слуховите нарушения.

Освен подбрана информация за това как работи човешкия слух и кои са най-честите причини за загуба на слуха, SiteKiosk предоставя достъп до специализирано електронно списание за слуховите импланти. От интерактивното меню пациентът може да избере статии от раздели „Наука", „Здраве", „Живот" или да разгледа всички статии на едно място. Чрез компютърният гид пациентът може да научи какви видове импланти съществуват, как работят те и какво е тяхното предназначение.

 

SiteKiosk разполага с богата

 

база данни както за проблемите на слуха при възрастни, така и при деца, като представя в детайли възможностите за тяхното разрешаване и лечение. Устройството осъществява и директна връзка с Google, позволявайки на потребителите да потърсят допълнителна информация по вълнуващите ги въпроси в световната мрежа.

Специален раздел разказва за кохлеарните импланти като най-модерен и ефективен метод за възстановяване на слуха, особено при деца с вродени аномалии на слуховия апарат, открити в ранна възраст, както и при възрастни хора.

„SiteKiosk е изключително полезен апарат, който несъмнено ще предизвика вниманието на пациентите със слухови проблеми и ще обогати тяхната обща култура за това какви възможности дава съвременната медицина и респективно Тракийският център за кохлеарнa имплантация за ефикасното възстановяване на техния слух", посочи доц. Петър Руев, началник на УНГ отделението в Болница „Тракия".

 

„Електронният гид дава подробна

 

информация и за слухово-речевата рехабилитация на пациентите с поставен кохлеарен имплант, чието правилно провеждане има решаващо значение за крайната ни цел – слухът не само да бъде възстановен, но и пациентът да добие или да възстанови способностите си да комуникира езиково със заобикалящия го свят", допълни слухово-речевият рехабилитатор Фани Михайлова. Информацията на компютърния гид е достъпна не само за българи, но и за чужди граждани, тъй като потребителят има възможност да избира превод на 16 езика. Ако имате причина да посетите УНГ кабинета във фоайето на Болница „Тракия" – Център, непременно разгледайте съдържанието на SiteKiosk.


Родители да помагат в яслите

Родители да помагат в яслите

С възможността там да работят и педагози, а не само сестри, има шанс да се преодолее кадровата криза, казва зам.-кмета Дончо Барбалов
ЕМА одобри 9 нови медикамента

ЕМА одобри 9 нови медикамента

Едно от тях е предназначено за лечение на HIV-1, зелена светлина има и първата генна терапия при хемофилия А
Майчин дом спешно търси кръв

Майчин дом спешно търси кръв

Необходима е рядка кръвна група АВ (+) за лечение на 28 годишна майка настанена в реанимацията на болницата
Няма да спират тока на Белодробната болница във Варна

Няма да спират тока на Белодробната болница във Варна

Всяка година общината отделя средства за финансирането й, но с растящите цени вече няма да е в състояние да покрива разходите, казва зам.-кмета Коста Базитов
AДФИ проверява онкоболницата в Благоевград

AДФИ проверява онкоболницата в Благоевград

Това става по разпореждане на Окръжната прокуратура, открити са нови финансови нарушения и злоупотреби в размер на 200 000 лева
Ново приложение срещу опасните UV лъчи

Ново приложение срещу опасните UV лъчи

То е одобрено от СЗО и ще насочва хората кога да ползват слънцезащита, разработено с цел превенция рака на кожата
Топ ортопед от Германия ще оперира в ИСУЛ

Топ ортопед от Германия ще оперира в ИСУЛ

Проф. Хайнц Рьотингер заедно с колегата му проф. Пламен Кинов ще покажат две сложни интервенции и ще обучат специалисти
Спасиха майка и бебе със сложна операция

Спасиха майка и бебе със сложна операция

С интервенция на два етапа пациентка с карцином на шийката на матката успя да износи и роди момченце, казват от УМБАЛ "Св. Марина" - Плевен
Стипендии за студенти по здравни грижи във Видин

Стипендии за студенти по здравни грижи във Видин

Те няма да плащат такси за обучение и общежитие, а след завършване ще работят три години в МБАЛ "Св. Петка"
Спират тока в тубдиспансера във Варна

Спират тока в тубдиспансера във Варна

Възможно e следващите пациенти да бъдат пренасочвани в други градове, казва общинският съветник проф. Анелия Клисарова
1 2 3 4 5 ... 178 »
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Юни 2022 Предишен Следващ