Празник!

Христос Воскресе!

24-04-2022 06:00
Днес празнуваме тържеството на живота и победата над смъртта, Бог да ви дари с много здраве, радост, вяра и надеждаХристос Воскресе!
Clinica.bg

press@clinica.bg
Днес празнуваме Възкресение Христово – тържеството на живота. С великата си саможертва Божият Син изкупи греховете ни и дарява с надежда за вечен живот всеки, който повярва в Него.
Празникът на празниците и тържество на тържествата - така се нарича Възкресение Христово. Господ Иисус Христос възкръсна на третия ден, след като бе разпнат на кръста, претърпя жестоки мъчения и бе погребан. Празната гробница е видяна от жените мироносци, които посетили гроба.

 

Там видели ангел, който им казал

aaa

да не се боят и още - „няма го тук. Той възкръсна, както беше казал; дойдете, вижте мястото, дето е лежал Господ, и идете скоро, та обадете на учениците Му, че Той възкръсна от мъртвите, и ето, преварва ви в Галилея; там ще Го видите. На, казах ви." (Матей 28:6-7), гласи част от Евангелското четиво, което се чете на литургията за Възкресение.

 

Когато чули великата новина

 

жените мироносци със страх и голяма радост се затекли да изпълнят това, което им казал ангелът. „А когато отиваха да обадят на учениците Му, ето, Иисус ги срещна и рече: радвайте се! А те се приближиха, хванаха се за нозете Му и Му се поклониха; тогава Иисус им казва: не бойте се; идете и обадете на братята Ми, да идат в Галилея, и там ще Ме видят."(Матей 28:9-10), гласи още откъса от Свещеното писание.

 

Днес се празнува победата

 

над смъртта, към която св. Йоан Златоуст дори се обръща персонално в едно от словото си за Пасха с думите– „Де ти е смърте жилото, де ти е, аде победата" [Ос. 13:14, Koр. 15:55], а в църковия тропар се пее – „Христос възкръсна от мъртвите, със смъртта си смъртта победи и на тия, които са в гробовете, дарува живот! Седмицата след великия ден се казва Светла седмица, защото Възкресението на Господ Иисус Христос донася просветление за всички. С поздрава "Христос воскресе" и отговора

 

"Воистину воскресе" православните

 

християни се поздравяват в продължение на 40 дни след Великден. Нека запазим светлината на празника в душата си за по-дълго. Нека днес се помолим на Бог да ни дава вяра, надежда, любов, здраве, радост, да ни укрепва и дава сили, за да посрещаме изкушенията и предизвикателствата на трудните времена, в които живеем. Да не униваме, а винаги да имаме вяра и надежда в Бога, защото невъзможното за човека е възможно за Него! Бъдете благословени, здрави и щастливи.

 

 

Христос Воскресе!


Гергьовден е!

Гергьовден е!

Почитаме Свети великомъченик Георги Победоносец, да го помолим да се застъпи за нас пред Бога
Благодарим за Вашия неуморен и благороден труд

Благодарим за Вашия неуморен и благороден труд

Стремежът и усилията на БАПЗГ са насочени към утвърждаването на национални политики и приемането на Стандарт за акушерски грижи, казват от съсловната организация
Рок за труда

Рок за труда

На 1 май Подкрепа организира концерт в София, а КНСБ ще блокира за кратко Орлов мост

Христос Воскресе!

Христос Воскресе!

Празнуваме Възкресение Христово - Тържество на тържествата, победата на живота над смъртта
Благоразумието да бъде в душите ни

Благоразумието да бъде в душите ни

В навечерието на Великден сме, когато настъпва духовното обновление. Възможно ли е това в така забързания и секуларен свят, в който живеем, попитахме отец Димитър Тухчиев.
Повишавате авторитета на съсловието

Повишавате авторитета на съсловието

Всеки ден продължавате да доказвате с непоколебима решителност, че ние, медиците сме упование не само за нашите пациенти, но и за цялото общество, казва д-р Иван Маджаров
Винаги ще имате моята подкрепа

Винаги ще имате моята подкрепа

Без приет бюджет направихме невъзможното, за да имате спокойствие и да се фокусирате върху отговорностите си, казва министър Асен Меджидиев
Продължавайте да давате надежда на пациентите

Продължавайте да давате надежда на пациентите

Днес университетските болници са люлка и на бъдещето на здравеопазването в България, казва проф. Красимир Иванов
Честит празник, българи!

Честит празник, българи!

Отбелязваме 145 години от Освобождението – денят е символ на възродена и независима България
Да си лекар е призвание за цял живот

Да си лекар е призвание за цял живот

Всяка година на 19 октомври отбелязваме Деня на българските лекари. Какво е да си доктор в момента, остана ли морал в съсловието, кои са най-големите трудности, с които се сблъскват медиците и какво ги вълнува, попитахме д-р Антон Елкин.

1 2 3 4 5 ... 6 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юни 2023 Предишен Следващ