Зов за помощ

1600 е цената за живота на малката Ани

14-03-2016 09:31
Средствата ще се използват за осигуряване на кислороден апарат1600 е цената за живота на малката Ани
Това е рубриката, в която вие – пациенти, лекари, аптекари, зъболекари може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес публикуваме писмото на неправителствената организация „Еквилибриум", което е зов за помощ за живота на малката Ани.

Скъпи, приятели, партньори и съмишленици, обръщаме се към вас с огромна молба за помощ, от която се нуждае едно малко момиченце на 7 месеца с диагноза Спинална мускулна атрофия тип 1. Това е тежко и прогресиращо заболяване, но малката Ани и нейните родители искат да се борят възможно най-дълго. Ние „Еквилибриум" от първи март поехме грижите за 6 деца с тежки увреждания в пилотната услуга Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания, които се нуждаят от постоянна медицинска грижа, който се намира в реконструираната сграда на закрития Дом за медико социални грижи в Русе. Именно в този център следващата седмица ще бъде настанена Ани, която се нуждае от много и специални грижи, но най-много - от кислород. За целта трябва да закупим апарат, който се нарича кислороден концентратор на стойност 1600 лева. За съжаление бюджетът на социално – здравната услуга не позволява такъв разход!
Надяваме се да ни подкрепите, както сте правили винаги, за да можем да предоставим на Ани възможно най-добрата грижа и високо качество на живот в нашата услуга, където родителите ще придружават и посещават Ани непрекъснато, за да могат да я гушкат и да й говорят, а тя да усеща тяхното присъствие грижа и топлина. Ани е със съхранен интелект и в съответствие с възрастта си разбира всичко.
Надяваме се да ви направим хубава част от съдбата на Ани, колкото й е отредена и заедно да подкрепим родителите й да й се радват, а тя да получава нежност и грижа. Благодарим на семейството на Нуша, Лъчезар и Роси Йорданови от София, които сложиха началото на нашата дарителска акция, като предоставиха 200 лева за закупуването на кислородния концентратор, който ще помогне не само на Ани, но и на другите деца с нелеки диагнози, настанени в Центъра.

Желаната от вас сума можете да превеждате на дарителската сметка на „Еквилибриум", а ние можем да ви предоставим договор/протокол за направеното от вас дарение. Благодарим ви!

СИБАНК ЕАД
IBAN BG28BUIB98881028611903
BIC BUIBBGSF
За кислороден концентратор
Пациентите с артрит, разтревожени от промените

Пациентите с артрит, разтревожени от промените

Това е рубриката, в която вие - пациенти и лекари, може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. 
БЛС: Пациенти, подкрепете ни!

БЛС: Пациенти, подкрепете ни!

Това е рубриката, в която вие - пациенти и лекари, може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес на ход е Българският лекарски съюз.
Не искаме да работим по недомислени правила

Не искаме да работим по недомислени правила

Това е рубриката, в която вие - пациенти и лекари, може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес на ход е Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОЛБ). Публикуваме тяхното отворено писмо до премиера Бойко Борисов за здравната реформа.
Махнете доплащането за койловете

Махнете доплащането за койловете

Това е рубриката, в която вие – пациенти, лекари, аптекари, зъболекари може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес публикуваме писмото на Силвия Петрова до здравния министър по повод на проблемите с финансирането на ендоваскуларните мозъчни операции.
Фармацевтите са за генерично заместване на лекарствата

Фармацевтите са за генерично заместване на лекарствата

Това е рубриката, в която вие – пациенти, лекари, аптекари, зъболекари може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес на ход е Българският фармацевтичен съюз. Публикуваме тяхното становище относно идеите на здравния министър Петър Москов фармацевтите да определят конкретната марка лекарство, което ще пиете.
Джипитата казват

Джипитата казват "не" на пръстовия отпечатък

Това е рубриката, в която вие - пациенти и лекари, може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. Днес на ход е Националното сдружение на общопрактикуващите лекари (НСОЛБ). Публикуваме тяхното отворено писмо до здравния министър Петър Москов и останалите отговорни институции в сектора във връзка с предложените от МЗ промени в Наредбата за достъпа.
Пациенти не искат да се сменя терапията им

Пациенти не искат да се сменя терапията им

Пациентите с астма не желаят фарамцевти да сменят терапията им, защото това може да влоши лечението им.
Искаме модерните терапии за хепатит С

Искаме модерните терапии за хепатит С

Това е рубриката, в която вие - пациенти и лекари, може да споделите всичко, което ви вълнува в здравеопазването. 
За ТЕЛК-а и абсурдите във и извън системата

За ТЕЛК-а и абсурдите във и извън системата

Здравеопазването е един от най-чувствителните сектори в обществото, защото пряко засяга правото и качеството на живот на всеки човек. Поради тази причина решихме да дадем трибуна на вас - читателите.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ