ИЗТОЧНА МЕДИЦИНА

Рейки изчиства организма за 21 дни

11-04-2017 06:59
ЯН енергията прогонва токсините и стреса, ИН пази яйчниците и простататаРейки изчиства организма за 21 дни
Денис
Денис
Никифоров
denis_9512@abv.bg
Енергиите на Вселената – ЯН и на Земята – ИН, ни изпълват с живот с всяка глътка въздух. Когато балансът между тях се изгуби, аурата се „пропуква”, чакрите се „замърсяват” и се отключват различни болести. Това разкрива гранд мастер Екатерина Стоянова, която е основател и ръководител на Български Рейки Център. Как да почерпим от космическата енергия и да се свържем със земната? Clinica.bg потърси отговорите от специалиста по енергийна медицина.

Какво е Рейки? Космическа енергия на жизнената сила на Вселената, отговаря Екатерина Стоянова. Старинната система за възстановяване на баланса е известна още времената на Буда, но се е възродила в края на 19 в., благодарение на японеца д-р Микао Усуи. При Рейки „посветеният” концентрира в себе си ЯН енергията и чрез ръцето си я предава на пациента. Сеансите са подобни на масаж. Четири – извършени в последователни дни, са достатъчни, за да се изчистят всички енергийни центрове. Процесът на детоксикация започва още след първия. Но е нужно пациентът да помогне на мастера, като приема повече течности и приема по-леки храни. Рейки помага при различни здравословни проблеми, като за отстраняването им е необходим различен период от време, обяснява Екатерина Стоянова. Понякога може да има ефект с няколко сеанса, друг път

лечението може да продължи до 2 години

ВИЗИТКА


Екатерина Стоянова е основател и ръководител на Български Рейки център и гранд мастер с 20-годишен опит в системите за самоизцеление и духовно самоусъвършенстване. Провежда различни семинари и води медитации – релаксиращи, регресивни, динамични (медитации на Ошо Раджнеш). Стоянова предприема много духовни пътувания до Индия, Египет, Божи гроб в Израел, както и до енергийно заредените места в България.


Рейки не е просто терапия от Изтока, а може да се превърне и в начин на живот. След първите четири сеанса всеки може да бъде посветен и научен как да направлява космическата енергия. 21 дни са нужни за трансформация и изчистване на енергийното ни тяло и организма. Това се постига с ежедневни сеанси всеки ден, които „ученикът” прави сам. Рейки ни лекува, като полагаме ръцете си на различни места. Посветеният има различни усещания в тялото и дланите си – като затопляне, мравучкане или бодежи. По-този начин той усеща как протича енергията. И къде е необходимо да задържи за по-дълго време дланите си. С времето ръцете се научават в кои зони тялото има нужда от повече енергия. Например – може преди сън да сложим длани на гърдите си, за да подсилим сърдечния център. Ако ги поставим под и над пъпа ще  мобилизираме „ки” (вътрешната ни енергия),

а върху гърлото – ще се освободим от притаените емоции

обяснява Рейки мастерът.
Главният източник на всички болести и страдания са именно напрежението и вътрешните ни конфликти, категорична е Стоянова.  „Те се появяват от невежество, във всеки миг, в който се гневим или позволяваме на негативните чувства и очаквания да се трупат”, обяснява мастерът. „Раждаме се с уменията да си служим с енергията. Децата до 2 години са естествен проводник на ЯН. Но тъй като никой не развива тези знания – учим малчуганите на много “по-важни” неща, те закърняват. Но могат да бъдат събудени и това е, което прави един учител в Рейки – обръща се към вътрешните ресурси на човека, настройвайки способността му за самоизцеление”, уточнява Стоянова, която има вече 20-годишен опит.

Как се постига това? Рейки снема физическите и емоционални напрежения и стреса, които се натрупват още в детството, обяснява мастерът. Възстановява нормалните енергийни потоци и активизира вътрешните процеси на обновление и подмладяване на организма. „Това, на първо място,

става чрез освобождаването от токсини и шлаки

То стимулира възстановителните процеси, повишава тонуса, възвръща бодростта, силата и издръжливостта”, обяснява Стоянова. Но признава – Рейки е просто „основното училище” в енергийната медицина. Онези, които искат да се самоусървършенстват, трябва да овладеят и ИН – вибрациите на Земята. Двата потока – единят отгоре, другият – отдолу, е нужно да се смесват хармонично в тялото ни. „Ние, хората, сме свързани със Земята и сме носители преди всичко на ИН енергията. Затова и, когато спрем да растем и преминем първа младост, долните чакри започват да работят по-слабо. Така например при жените започват проблеми с яйчниците, а при мъжете с простатата”, обяснява Екатерина Стоянова. „Когато се научим да работим с ИН, тя се издига нагоре по тялото и спомага за събуждането на Кундалини – „заспалата енергия””, уточнява специалистът по източна медицина. Неслучайно този запас от жизнени сили е изобразяван в митологията като

змия в основата на гръбнака, свита на кълбо между първа и втора чакра

Веднъж „събудена”, Кундалини започва да се движи нагоре по енергийните центрове, да лекува и да просветлява духовно. Затова и този запас най-лесно може да бъде „отключен” с медитация – например на учителя Ошо Раджниш – система, която Стоянова препоръчва.

Самата тя се опира на няколко основни метода. Първият е озонтерапията, който помага за изчистване на кръвта и стимулира имунната система. „Често го комбинирам с „Пранава“, който е ефективен срещу енергийните блокажи”, уточнява мастерът. Тя практикува и древните есейските практики, при които енергията излиза директно от сърдечния център и действа релаксиращо. Най-мощната система, с която работи Стоянова, е „Щит” – при който понякога е достатъчен само един сеанс за възстановяване на баланса на организма.

„Най-важното нещо при работа, с който и да е енергийен метод, е да погледнем болестта или проблема си от друг ъгъл”, обяснява мастерът. „Принципите на Рейки са – именно днес не се гневи. Именно днес не се безпокой. Именно днес бъди изпълнен с благодарност за всичко съществуващо. Именно днес усърдно работи. Именно днес бъди добър с другите”, обяснява мастер Екатерина Стоянова.

 

У ДОМА


„Заземяване” сваля кръвното
 Как да се изчистим от отрицателните енергии и натрупаното напрежение сами у дома? Екатерина Стоянова ни разкрива прост метод, с който можем да се освободим от стреса и да се детоксикираме. Какво трябва да направим? Сядаме удобно на стол, с ръце на бедрата и с длани нагоре, затваряйки очи. Дишаме бавно и дълбоко, като следим всяко движение на гръдния си кош. След което си представяме, че от стъпалата ни излизат корени, които продължават надолу през етажите и слизат към центъра на земята – до ядрото й. Седим така, докато почувстваме особени усещания в краката си (затопляне, натежаване, мравучкане) и те са еднакви и отляво, и отдясно. Продължаваме да мислим за корените, докато те се изравнят. Понякога това може да става по-бързо, друг път по-бавно – зависи от състоянието ни. Така даваме възможност там, където има блокирала отрицателна енергия, тя да отиде в Земята. И едновременно да се освободи място на новата, чиста, божествена енергия.

Упражнението, което се нарича „заземяване” е изключително ефективно при високо кръвно, болки в сърдечната област, корема и гърба, обяснява Стоянова.

 Хомеопатия и КОВИД

Хомеопатия и КОВИД

Тя има място при намаляване на възпалителните процеси на ниво горни дихателни пътища, бял дроб, сърдечно-съдова система и гастроинтестинален тракт, казва д-р Райна Томова

Гемотерапия в България

Гемотерапия в България

При нея не се поставят диагнози, а човешкият организъм се разглежда като едно цяло, казва Ангел Ангелов

Иглите, които лекуват

Иглите, които лекуват

Много хора изпитват панически страх от игли, а те могат да бъдат полезни. За иглотерапията, за рисковете и положителните ефекти, разговаряме с д-р Емилия Михайлова.

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Трябват правила за обучение по алтернативна медицина

Само лекари и сестри да имат право да практикуват алтернативни методи за лечение. Това е една от промените в Закона за здравето на ресорното министерство. Как ще се отрази това на пациентите и по какъв начин ще засегнат алтернативните начини на лечение, разговаряме с д-р Дора Пачова.

Лечителите - поне бакалаври

Лечителите - поне бакалаври

Гладуването отпада от неконвенционалните методи за терапия

Мигрената не е това, което беше

Мигрената не е това, което беше

В забързаното ежедневие болките в главата сякаш вече не ни правят впечатление. За мигрената, начините на лечение и промяната на живота, разговаряме с Орлин Тодоров.

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Индийски доктори помагат с Аюрведа в България

Заради ефективността си да лекува успешно всички болести, Аюрведа днес става все по-популярна и сред населението в Западния свят, включително и в България.
Кажете сбогом на пролетната умора

Кажете сбогом на пролетната умора

Колкото и да не й се иска, зимата вече изчерпва своята сила. Как да се справим по-лесно с пролетната умора, попитахме д-р Мариян Иванов.

Когато рисунките говорят

Когато рисунките говорят

Когато децата рисуват, те използват не само своето въображение, но се опират и на своето възприятие за света и хората около тях. Какво искат да ни кажат, попитахме Елица Великова, психолог и арт терапевт.

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Миопунктура срещу дископатия и хронична болка

Възстановяването зависи от състоянието на пациента, но обикновено приключваме терапията с 4-6 процедури, казва д-р Чавдар Нинов

1 2 3 4 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че частни инвеститорски интереси застрашават Националната детска болница?

Юни 2024 Предишен Следващ