ПОСЛАНИЕ

Благодаря ти, докторе, за голямото сърце!

07-04-2017 16:28
В лабиринта на страданието само всеотдайността на хората с бели престилки може да те изведе от бездната, казват признателни пациентиБлагодаря ти, докторе, за голямото сърце!
Clinica.bg

press@clinica.bg
Няма по-благородна професия от лекарската. И мисия, по-съдбовна и по-окриляваща, от грижата за човешкия живот. Понякога обаче, изплашени и изтощени от битката си с болестта, забравяме да се отплатим за таланта и усилията на спасителите в бяло. Затова в навечерието на 7 април, Денят на здравния работник, Clinica.bg ви призова: "Благодари на своя лекар, подари му усмивка!". Събрахме вашите добри думи - на уважение и признателност. И през целия днешен празничен ден заедно ще подаряваме на медиците заслужени усмивки.
Ето и останалите виртуални честитки от благодарни пациенти - на болниците "Св. Анна"-София, "Александровска", ВМА-София и "Тракия" в Стара Загора.Александър Миразчийски

Позволете ми да изразя – моите и на семейството ми, горещи благодарности, за положените топли грижи, мило отношение и съпричастност към болката ми по време на престоя ми в Клиниката по нервни болести към ВМА-София, под ръководството на проф. Красимир Генов. Поклон и благодарност за грижите на лекуващия ми лекар д-р Златанова и целия колектив на отделение – лекари, медицински сестри и санитари. Малко са думите, с които мога да опиша своята признателност за професионалната помощ, която ми оказаха. Там, където болката, студът и страхът сграбчват сърцето. Там, където човек се загубва в лабиринта на страданието, единствената нишка, която може да те изведе от бездната на небитието, е всеотдайността на хората с бели престилки и големи сърца! Единствено думата „Благодаря”, родена от глъбините на нашата истинска човешка същност, може да изрази преклонението пред професионализма и хуманното отношение на всички, работещи във ВМА. Прекланям се пред труда на тези хора!


Валентина Димитрова


Уважаеми д-р Братоев, благодарността ми е многолика - отправена е към целия екип на ортопедичното отделение в болница "Тракия". На 22 октомври 2015 г. Вие и Вашият екип извършихте ендопротезиране на лявата ми тазобедрена става. От четири години имах проблеми с нея, но през последната година болките бяха жестоки, трудно поносими. Търпях. Исках учениците ми да се справят с матурата, да се пенсионирам нормално. Преди това отлагах, защото родителите ми се разболяха един след друг, трябваше да се погрижа за тях, да ги изпратя – според традициите, в Другия свят. Във вътрешния ми глас звучеше и страхът. Болести, които си бях спечелила по дългия си трудов път, настойчиво ми припомняха за себе си или ми загатваха за опасностите, пред които се изправям. А те са: пернициозна анемия, високо кръвно налягане, венозна недостатъчност (бях получила и няколко кръвоизлива), тромбофлебит. 
Благодаря Ви с цялото си сърце, д-р Петьо Братоев! За мене Вие сте гениален лекар и същевременно много земен човек. Спасихте ме от болките и ми вдъхнахте надежда за нов, пълноценен живот.
Писмото ми е отворено, защото искам хората, които се страхуват да направят тази крачка, да разберат, че не бива да отлагат. С напредването на възрастта болестите се увеличават, болните стави все повече се разрушават и болките стават нетърпими. Нека знаят, че Вие, д-р Братоев, и Вашият екип, не бихте изложили живота им на риск. Ще срещнат толкова много внимание, загриженост, топлота и най-вече – професионализъм, че е възможно като мене да приемат операцията като весело събитие. Препоръчвам им да останат и на рехабилитация.
Поклон пред Вас и Вашия екип! Пожелавам Ви здраве и късмет да Ви съпътства занапред, за да помагате на хората, които имат нужда от Вашата помощ. Желая Ви и лично щастие.

Недялка Георгиева и инж. Лоза Къдрекова


Благодарността, която изказваме и двете, е към д-р Маринчев от „Св. Анна”, който още при първия преглед ни посрещна с усмивка. Лекуващата ни лекарка д-р Николова при всяко посещение ни успокояваше – с мекия поглед и усмивка, която не слизаше от устата й. Какво да кажем за сестрите – Людмила Димитрова, и сестрата с най-хубавия парфюм – Даниела Колева? Няма да забравим и санитарките Миглена Андонова и Румяна Пенчева. Това, което видяхме, когато почистваха – вдигаха дюшеците и миеха всичко основно, в друга болница не сме го видели и ни оставиха във възторг. Благодарим Ви, добри лекари, сестри и санитарки! Ние си обещахме винаги да бъдем във вашето отделение, всички вие сте за пример на цялата болница „Св. Анна”. Където и да сме, ще говорим от сърце за Вас и няма да ви забравим!

Гълабинка Цветанова и цялото й семейство
 

През октомври 2015 г. на майка ми бе поставена диагноза „увеален меланом”, което изключително много стресира цялото ни семейство. За наше щастие, съдбата ни среща с един изключителен лекар, професионалист и невероятен човек – д-р Стоян Доков, който върна майка ми към нормалния живот. За нещастие, през юни 2016 г. семейството ни отново беше изправено пред изпитание – синът ми Илиян пострада от изгаряне на лявото око. Отново се обърнахме към Човека и Професионалиста, на когото имахме доверие и отново получихме подкрепа, компетентна помощ и топли грижи. Уверени сме, че д-р Доков получава признание за своята работа от много пациенти, но вярвам, че лекарите, които гледат на болните не като направление или клинична пътека, които влагат всичко от себе си за доброто на своите пациенти, трябва да бъдат издигани на пиедестал. Бихме искали да благодарим и на целия екип на Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Александровска”. Нашето семейство остава завинаги благодарно и задължено за компетентните грижи, безкористно внимание и човешка подкрепа. 


Вижте и останалите виртуални честитки към лекарите със златни ръце, дарили втори живот. Както и посланията на шефовете на пациетските организации за у нас. 

 


Ние ценим високо вашия труд

Ние ценим високо вашия труд

Благодарим ви за отдадеността и усилията, които влагате всеки ден, казва председателят на БЛС д-р Иван Маджаров
Да се вменява несъществуваща вина не помага

Да се вменява несъществуваща вина не помага

Коментарите на министър Меджидиев, че повишените заплати са PR на кабинета Петков буди недоумение, казва доц. Васил Пандов
Да не „възкресяваме

Да не „възкресяваме" излишни хартиени документи

Личните лекари вписват ваксината срещу КОВИД-19 в електронната система, не са длъжни да ги нанасят в дневник, казват от НСОПЛБ
БЛС пак срещу удължаването на протоколите

БЛС пак срещу удължаването на протоколите

Ако не преглеждаме пациентите, състоянието им се влошава, мотивират се от съсловната организация

Честит празник, колеги!

Честит празник, колеги!

Мирни и светли дни пожела ръководството на БЗС в деня на лекарите по дентална медицина
Защо за нашите пациенти няма ваксини?

Защо за нашите пациенти няма ваксини?

Дози се дават за имунизации от екипи на Спешна помощ, а за личните лекари няма, казва д-р Румен Алексов от Кюстендил
Спирането на плановите дейности в болниците е вредно

Спирането на плановите дейности в болниците е вредно

КОВИД не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, смятат от Националното сдружение на частните болници
Джипитата ще имунизират всеки желаещ, ако има ваксини

Джипитата ще имунизират всеки желаещ, ако има ваксини

За нас е неприемливо в условията на общ дефицит към момента да се премълчава възможността личните лекари да ваксинират всеки, заявил желание, казва председателят на НСОПЛБ доц. Любомир Киров
Има универсален подход за подкрепа на фирмите

Има универсален подход за подкрепа на фирмите

Какво става с новия компенсационен механизъм, договорен в НСТС, питат синдикати и работодатели
Настояваме за бързо и справедливо наказание

Настояваме за бързо и справедливо наказание

Пациентите и техните близки да проявяват уважение и респект към медицинските специалисти, призоваха от БАПЗГ
1 2 3 4 5 ... 27 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юли 2024 Предишен Следващ