БЛАГОДАРНОСТ

Поклон, медици, бъдете здрави и упорити!

07-04-2017 07:00
Пациентските организации с послания до пазителите на Хипократовата клетваПоклон, медици, бъдете здрави и упорити!
Лили
Лили
Войнова
voinova.lili@gmail.com
Днес е ден за благодарност. Благодарност за таланта, усилията, търпението и грижите, които пазителите на Хипократовата клетва ни даряват 365 дни в годината, 24 часа в денонощието. Защо медиците ни заслужават поклон? И как заедно да опазим да опазим чудото, наречено "здраве"? На 7 април Clinica.bg даде трибуна на пациентските организации - да изпратят своите послания към спeциалистите в бяло. Ето за какво им благодариха те и какво им пожелаха.Браво за упоритостта и търпението


Станимир Хасърджиев,
председател на УС на Сдружение „Национална пациентска организация“

 

По повод тазгодишния Световен ден на здравето, който отбелязва и професионалния празник на здравния работник, Национална пациентска организация – най-голямото пациентско обединение в България, най-искрено поздравява всички работещи в сферата на здравеопазването и им желае здраве, устременост, енергия и удовлетвореност от постиженията. Поздравяваме Ви за волята неуморно да изпълнявате своя професионален дълг, за упоритостта и търпението да преодолявате препятствията пред вас в името на здравето и благоденствието на българския пациент.

Във връзка със Световния ден на здравето през 2017 г., Национална пациентска организация поздравява и всички български граждани и им желае здраве и дълголетие! И нека не забравяме да споменем с добро тези, които имат личната отговорност да се грижат за общественото здраве; да благодарим на здравните работници, които ни помагат да минем през здравословните си затруднения, и нека ги уважаваме за това, че посвещават целия си живот да съхраняват най-ценното – живота! Бъдете здрави!


Медици и пациенти са едно цяло

Пламен Таушанов,
председател на Бългapcкaтa acoциaция зa зaкpилa нa пaциeнтитe

 

Пожелавам на медицинската общност все така всеотдайно да се грижи за пациентите и в същото време да продължава да се бори за правата си. Пожелавам на съсловните организации да бъдат по-упорити в отстояването на техните професионални интереси, тъй като пациентът, лекарят и медицинската сестра са едно цяло, наричано здравеопазване. Ако една част от тази система не работи качествено и не се чувства удовлетворена, крайният резултат ще е неудовлетворителен и за пациента.

7 април е ден на равносметка - доколко са успешни лекарите и медсестрите, доколко правилно са лекува и доколко се подобрява качеството на здравеопазването у нас. Желая им всяка следваща година на този празник да имат все по-големи професионални постижения и все повече успехи в усъвършенстване на здравните грижи у нас. 


Нека дните ви са изпълнени с доброта

Елисавета Котова, председател на Асоциация на децата и младите хора с диабет

 

На 7 април искам от името на нашата организация да благодаря на всички лекари, които се грижат за здравето на пациентите, въпреки трудните условия в България. Специални благодарности на всички ендокринолози за това, което дават като принос, като знания, като съпричастност, на нашите малки пациенти с диабет. Изключително благодарни сме и на медицинските сестри за тяхната всеотдайност, за помощта, която ни оказват непрекъснато. Поклон пред професионализма, отзивчивостта и човешкото отношение, които тези хора носят в душите си, изпълнявайки Хипократовата клетва, която са дали пред себе си и пред обществото.

Честит празник и нека дните ви са изпълнени със здраве, късмет и доброта – дарявана и получавана!


Лекарите ни заслужават усмивка


Пенка Георгиева,
Пациентски организации "Заедно с теб"

 

Към Пациентски организации "Заедно с теб" много често се обръщат благодарни пациенти от цялата страна, но, за съжаление, положителните новини не намират място в медийното пространство. Затова през 2016 г. взехме решение на всяко публично здравно събитие, в което участваме, да изказваме официално нашето доверие и благодарност към българските лекари. Мисля, че това имаше ефект, макар и малък, защото ни даде възможност да изградим добри отношения с БЛС и заедно да търсим решения за подобряване на качеството на здравните услуги.

Лично като човек аз съм убедена, че няма лекар, който да иска да му умре пациент. Понякога и пациенти, и лекари cме жертви на недофинансираната здравна сиcтема. Ние, пациентите, бихме искали лекарите да ни простят, ако понякога сме агресивни, но това е, защото, когато се нуждаем от помощ, сме изплашени, боли ни, объркани сме.

По повод на деня на здравето бих искала да се обърна не към лекарите, а към нашите пациенти: "Изразявайте своята благодарност към лекарите, ако нямате думи, усмихнете им се само. Вашата усмивка ще ги направи по-добри, и като лекари, и като Човеци!"


Ние ценим високо вашия труд

Ние ценим високо вашия труд

Благодарим ви за отдадеността и усилията, които влагате всеки ден, казва председателят на БЛС д-р Иван Маджаров
Да се вменява несъществуваща вина не помага

Да се вменява несъществуваща вина не помага

Коментарите на министър Меджидиев, че повишените заплати са PR на кабинета Петков буди недоумение, казва доц. Васил Пандов
Да не „възкресяваме

Да не „възкресяваме" излишни хартиени документи

Личните лекари вписват ваксината срещу КОВИД-19 в електронната система, не са длъжни да ги нанасят в дневник, казват от НСОПЛБ
БЛС пак срещу удължаването на протоколите

БЛС пак срещу удължаването на протоколите

Ако не преглеждаме пациентите, състоянието им се влошава, мотивират се от съсловната организация

Честит празник, колеги!

Честит празник, колеги!

Мирни и светли дни пожела ръководството на БЗС в деня на лекарите по дентална медицина
Защо за нашите пациенти няма ваксини?

Защо за нашите пациенти няма ваксини?

Дози се дават за имунизации от екипи на Спешна помощ, а за личните лекари няма, казва д-р Румен Алексов от Кюстендил
Спирането на плановите дейности в болниците е вредно

Спирането на плановите дейности в болниците е вредно

КОВИД не е нито най-разпространеното, нито най-смъртоносното заболяване, смятат от Националното сдружение на частните болници
Джипитата ще имунизират всеки желаещ, ако има ваксини

Джипитата ще имунизират всеки желаещ, ако има ваксини

За нас е неприемливо в условията на общ дефицит към момента да се премълчава възможността личните лекари да ваксинират всеки, заявил желание, казва председателят на НСОПЛБ доц. Любомир Киров
Има универсален подход за подкрепа на фирмите

Има универсален подход за подкрепа на фирмите

Какво става с новия компенсационен механизъм, договорен в НСТС, питат синдикати и работодатели
Настояваме за бързо и справедливо наказание

Настояваме за бързо и справедливо наказание

Пациентите и техните близки да проявяват уважение и респект към медицинските специалисти, призоваха от БАПЗГ
1 2 3 4 5 ... 27 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какво очаквате от новия парламент в здравеопазването?

Юни 2024 Предишен Следващ