Проблем

Отказаха трансплантация на неваксиниран в САЩ

26-01-2022 10:57
31-годишен баща е от чакащите за присаждане на сърце, но от американска болницата го извадили от списъка Отказаха трансплантация на неваксиниран в САЩ
Clinica.bg

press@clinica.bg
Американска болница oтказа сърдечна трансплантация на пациент, като основна причина за това е липсата на ваксина срещу КОВИД, съобщи BBC.
31-годишният Ди Джей Фъргюсън има остра нужда от ново сърце, но болницата в Бостън го извади от списъка си, каза баща му Дейвид. Той каза, че ваксината срещу KОВИД противоречи на „основните принципи на сина му, той не вярва в нея".

Обяснението на лечебното
ааа
заведение пък е, че спазва своята политика. „Като се има предвид недостига на органи, правим всичко възможно, за да гарантираме, че пациент, който получава трансплантиран орган, има най-голям шанс за оцеляване", казват от болницата в становище до BBC. Говорител на здравното заведение заяви, че „ваксината за КОВИД-19 и начина на живот на кандидатите за трансплантация се изисква, за да създадат най-добрия шанс за успешна операция, и да оптимизират оцеляването на пациента след трансплантация, като се има предвид, че имунната им система е драстично потисната".

 

Внимателно формулираната декларация

 

на болницата може да предполага, че има и други фактори извън неваксинирания статус на пациента, които са причина за неговата недопустимост, но от лечебното заведение отказват да обсъжда подробности, позовавайки се на поверителността на пациента. Ди Джей Фъргюсън, който е баща на две деца и очаква трето, е в болница от 26 ноември, като той страда от наследствен сърдечен проблем.

 

Организатор на кампанията по

 

 набиране на средства за пациента обясни, че той може да получи сърдечно възпаление – като потенциален нежелан ефект от ваксинация, който според CDC е рядък и временен, и може да се окаже опасен предвид слабостта на сърцето му. Същевременно CDC не задължава, но насърчава реципиентите на трансплантация и хората от непосредствените им кръгове да бъдат напълно ваксинирани.

Ди Джей Фъргюсън остава в болницата, казаха близките му. Семейството му предполага, че той е твърде слаб, за да бъде преместен в друга болница и „времето му изтича".

 

„Моето момче се бори смело и

 

 има почтеност и принципи, в които наистина вярва и това ме кара да го уважавам още повече. Това е негово тяло, негов избор", казва още баща му.

Това не е първият път, когато неваксиниран американец се сблъсква с пречки в здравеопазването през последните седмици, отбелязват от BBC.

По-рано този месец жена от Минесота заведе дело срещу местната болница, след като лекарите се опитаха да свалят неваксинирания й съпруг от апарата за вентилация, на който той е бил в продължение на два месеца.


РНК-ваксините не променят човешкия геном

РНК-ваксините не променят човешкия геном

Те са с бърз отговор на новите варианти и не са създадени прибързано, геномът на SARS-CoV-2 е близък до по-предишни вируси, които науката познава, обясни проф. Георги Момеков
Болници спират имунизациите за КОВИД

Болници спират имунизациите за КОВИД

Заради липса на желаещи кабинетите в "Александровска", "Св. Анна" и ВМА няма да работят, но всеки може да се ваксинира при джипито си
Маймунска шарка в още 5 държави

Маймунска шарка в още 5 държави

Инфекцията засяга все повече хора в Европа и Севера Америка, вече е установена и в Австралия
Започва 75-та Световна здравна асамблея

Започва 75-та Световна здравна асамблея

Темата й е „Здраве за света, свят за здраве", ще се проведе от 22 до 28 май в Двореца на нациите в Женева
Искаме по-малко ваксини за КОВИД

Искаме по-малко ваксини за КОВИД

Сега държавите са задължени да купуват количества, които не са им реално необходими, предупреждава МЗ в писмо до ЕК,
Рискът от маймунска шарка у нас е малък

Рискът от маймунска шарка у нас е малък

Тя се предава трудно, не се разпространява по въздуха, заразяването е само при много близък контакт с инфектиран, казва проф. Тодор Кантарджиев
Mаймунска шарка плъзна в Европа

Mаймунска шарка плъзна в Европа

Регистрирани са случаи в Англия, Португалия, а Испания съобщава за осем предполагаеми, за първи болен докладва и САЩ
Северна Корея мобилизира армията срещу КОВИД

Северна Корея мобилизира армията срещу КОВИД

Нейната задача ще е свързана с доставките и разпределението на лекарствата
България - свободна от КОВИД

България - свободна от КОВИД

27 области са в зелената зона със заболеваемост под 100 на 100 000 души, само в София тя е малко по-висока, показват данните на НЦЗПБ
Не подценявайте гръдната болка и сърцебиенето

Не подценявайте гръдната болка и сърцебиенето

При възрастните хора ниското кръвно може да е по- опасно от леко завишеното, казва д-р Кирил Джоманов

1 2 3 4 5 ... 508 »
Банер
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Май 2022 Предишен Следващ