Реакция

Щурмуваха парламента за сертификата

12-01-2022 14:22
Лидерът на протеста Костадин Костадинов от Щурмуваха парламента за сертификата
Clinica.bg

press@clinica.bg
Протестиращи срещу зеления сертификат се опитват да влязат в Народното събрание. Още в неговото начало гражданите блокираха движението в района, а по-късно разбиха защитата на униформените и стигнаха до един от входовете на НС, но все още не са влезли в него.
Протестът започна около 12 часа на обяд, като на него присъстват противници на зеления сертификат. Демонстрацията, за която бе обявено, че ще се включат 10 000 души, бе организирана от партия „Възраждане", но нейният лидер Костадин Костадинов не присъства, защото е под карантина.

Протестиращите искат да се
aaaa
премахнат сегашните и противоепидемични мерки и най-вече зеления сертификат, защото той е дискриминационен. Според тях сегашните правила граничат с фашизъм. Те носят надписи "Аз не съм антиваксър", "Долу ръцете от децата ни", "Искам нормален живот" и скандират „Оставка". На протеста присъства и доц. Атанас Мангъров.
аааа
"Що за държава сме, в която целият
аааа
съвет по Национална сигурност се скри, след като на председателя на парламента му текна сопола, каза той относно вчерашното карантиниране на редица представители на властта. Около 13 часа протестиращите решиха да влязат „мирно и спокойно" в сградата на Народното събрание и да поискат обяснения от депутатите. Полицията обаче не им позволи и така се стигна до сблъсъци между униформените и гражданите. В крайна сметка те обаче пробиха кордона и стигнаха до парадния вход на НС, като полицията ги удържа на това ниво. По-късно направиха опит да влязат и от страничния вход.

 

По-агресивните протестиращи

 

се отстраняват от страна на полицията, а още в началото на демонстрацията е бил арестуват мъж с пистолет. Впоследствие обаче напрежението ескалира и имаше и ранени полицаи, които са откарани в болница.

Протестът продължава като не е ясно дали някой от народните представители ще излезе да преговора с тях. Същевременно програмата на депутатите приключи, но те не излизат от парламента, с изключение на представителите на „Възраждане", които присъстват на митинга.

аааа

Междувременно премиерът

ааа

Кирил Петков покани протестиращите на среща в петък. Тогава неговата карантина ще може да приключи, защото има бустерна доза. "Много съжалявам, че съм под карантина, защото иначе с удоволствие бих отишъл да говоря с хората", каза той пред NOVA. По думите му той уважава правото на протест, защото и той самият е участвал в много такива. Той призова протестиращите да излязат с

аааа

10 човека и в петък да проведат

аааа

разговор за нов модел за справяне с пандемията. Същевременно обаче Петков заяви, че при рекордна заболеваемост няма как да отмени зеления сертификат. По-късно представители на протестиращите се срещнаха със здравния министър проф. Асена Сербезова и държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

 

В редица други европейски

 

държави също има протести срещу зелените сертификати, задължителните ваксини и нестихващите мерки срещу КОВИД-19. В края на миналата година пък гражданите в Румъния също направиха опит да щурмуват парламента, с цел да предотвратят изискането КОВИД-сертификата да стане условие за работа.


Без зелен сертификат при 60% ваксинирани

Без зелен сертификат при 60% ваксинирани

Вторият критерий, при който документът ще спира да действа е, ако заетостта на интензивните легла с КОВИД падне под 5%, обясни Кирил Петков

Децата излизат във ваканция

Децата излизат във ваканция

Противоепидемичните мерки в столицата се затягат заради високата заболеваемост, реши междувременно Областният съвет по здравеопазване
Даваме 8.3 млрд. за здраве

Даваме 8.3 млрд. за здраве

Бюджетът на НЗОК се увеличава с 581 млн., а ресорното министерство ще разполага с 825 млн.

КОВИД мина 1300 на 100 000

КОВИД мина 1300 на 100 000

Столичният щаб обсъжда нови мерки днес, в Бургас част от учениците минават на ротация
И прокуратурата подхвана доц. Мангъров

И прокуратурата подхвана доц. Мангъров

Органите са се самосезирали за изказването му, че хора са починали, защото са се ваксинирали
75 лева за 694 643 пенсионери

75 лева за 694 643 пенсионери

КОВИД добавката ще бъде изплатена от 1 февруари, съобщиха от НОИ

8932 са новите случаи на КОВИД

8932 са новите случаи на КОВИД

Направените тестове са 39 445 показват данните на Единния информационен портал
Нужни са спешни промени в ИАМН

Нужни са спешни промени в ИАМН

Здравната карта е със статут на закон, а сега е направена на парцал и всеки я обръща както му хареса, за да прокарва лобиски интереси, казва д-р Ивайло Христов

Това може да е последната вълна

Това може да е последната вълна

Очаквам в края на февруари тя да приключи в страната, прогнозира доц. Ангел Кунчев

Без запор на КОВИД-добавките

Без запор на КОВИД-добавките

Депутатите от финансовата комисия добавиха специален текст в закона за бюджета по предложение на Омбудсмана

1 2 3 4 5 ... 415 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Къде в здравеопазването трябва да има най-големи инвестиции в Бюджет 2022 ?

Януари 2022 Предишен Следващ