Една детска мечта

Да помогнем на Марти да проходи

26-12-2021 06:55
Tригодишното момченце е с детска церебрална парализа и епилепсия, поради липса на достатъчно средства прекъсва терапия в чужбина Да помогнем на Марти да проходи
Мила
Мила
Мишева
mila.misheva@gmail.com
В дните на Рождество Христово отправяме молитви за най-съкровените си желания. Всяка година по това време мечтата на малкия Марти и неговото семейство е той да проходи. Тригодишното момченце е с детска церебрална парализа и епилепсия, а за рехабилитацията му в чужбина са необходими средства, които са непосилни за родителите му, затова те отправят апел за подкрепа, нека ги подкрепим.
Борбата на малкия Марти започва от самото му раждане. Той се ражда с разширени вентрикули, които нарастват драстично. Така на 4 месечна възраст лекарите му поставят диагноза вътрешна и външна хидроцефалия. Детето е оперирано, но впоследствие започва да има и двигателни проблеми и така лекарите му поставят диагнозите детска церебрална парализа.

Марти започва терапия в България,
аааа
но тя е без особен успех. „Лекарят ми каза, че той надали някога ще посегне към играчка", разказа майка му Нора Йорданова. Въпреки това обаче родителите му не спират да търсят път за детето си и се насочват към клиника в Турция, където терапията започва да дава ефект. Детето има контрол на главата, може да се обръща, да лази, да се изправя и да стои на един крак, а родителите му се надяват скоро и да проходи.

Поради липса на достатъчно средства
ааа
обаче детето се завръща в България в началото на октомври и прекъсва терапията. Тя струва над 16 хил. евро за три месеца и над 5 хил. евро месечно. Преди да се върне у нас, дарителската кампания за Марти дори е била спряна, защото имало достатъчно средства. След разкритията около платформата Хелп Карма, обаче даренията рязко намаляват и затова се налага родителите да подновят кампанията, разказа още майка му Нора Йорданова.

„Хората трудно се доверяват и аз ги разбирам",
аааа
коментира тя. Семейството благодари на всички, които са подкрепили на Марти и по този начин са спомогнали за неговия напредък. Сега те се молят и надяват да имат достатъчно средства за следващата година, така че терапията да не се прекъсва. Плановете им са детето да замине отново януари, като до момента имат средства за първите два месеца на 2022 г. Затова молят всеки, който има желание и възможност да помогне на Марти в сбъдването на неговата мечта да проходи, да може да прави самостоятелни стъпки, да тича и играе с другите деца.

 

„Нека му помогнем да продължи своето

 

лечение, нека сбъднем една детска мечта! Моля Ви от цялото си майчино сърце да отворите сърцата си за него и да го подкрепите в този не лек път! Вие сте надеждата, добрината и любовта за Марти и нашето семейство! Благодарим Ви от сърце! Бъдете здрави и благословени!", обръща се майка му.

 

 

Как да помогнем

 

Може да помогнете по следните начини:

 

Дарителска сметка

БАНКА: Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG80FINV91501317365871

BIC: FINVBGSF

Титуляр на сметката:

Мартин Йорданов Йорданов

 

чрез Paypal - https://paypal.me/Martiyordanov?locale.x=bg_BG

 

да посетите благотворителния базар за Марти, и ако имате излишни вещи да ги пуснете на търг.

https://www.facebook.com/groups/407451443300578/?ref=share

 

Ако имате обект в който може да се сложи дарителска кутия, моля да се свържете с родителите ТУК.ИИ в здравеопазването – що е то?

ИИ в здравеопазването – що е то?

Неизвестните в приложението и контрола на изкуствения интелект остават много повече от известните, което провокира тревога

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

Диабетик на гладна стачка заради пенсия

54-годишният Антонио Димитров не я е получавал четири месеца, ще протестира пред НОИ от 3 май
Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

Телемедицината превръща прегледа в игра за децата

В нашата детска градина тя беше въведена преди няколко месеца, вече виждаме, че пести усилия и дава възможност за бърза диагностика, казва Анелия Божанова

Плашат медиите с дела-шамари

Плашат медиите с дела-шамари

Броят им в България се увеличава, те са опасен феномен, който иска да ликвидира свободната журналистика

Пирогов е институция

Пирогов е институция

Медицината в България не отстъпва по нищо на Европа, друг е въпросът с организацията в здравеопазването, казва проф. Стефан Габровски
Свободата на словото се влошава

Свободата на словото се влошава

Всеки втори журналист е бил подложен на неправомерен натиск, а всеки десети е бил заплашван със съд, показва докладът на "Амнести Интернешънъл"
Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Интелигенцията ни беше ликвидирана няколко пъти

Как се промени държавата ни след Демокрацията, в навечерието на Освобождението на България, от което честване 145 години, попитахме председателя на БЧК - акад. Христо Григоров.
Спасителите са готови за евентуално земетресение

Спасителите са готови за евентуално земетресение

Имаме нужда от двойно по-голяма субсидия от държавата, дейността ни скъпа, казва Емил Нешев
Двудетният модел – идеал за семейство за 63.3%

Двудетният модел – идеал за семейство за 63.3%

Сред всички хора в репродуктивна възраст обаче само около половината са достигнали до него - 32.7%, показват данните на НСИ
Александър и Виктория топ имена за бебе

Александър и Виктория топ имена за бебе

Най-много именици имаме на Цветница – 346 500, а на Ивановден празнуват 336 785 души, показват данните на НСИ
1 2 3 4 5 ... 54 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юни 2023 Предишен Следващ