Власт

Президентът връчи мандата на ПП

11-12-2021 10:22
На вас се падна отговорността да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата, каза Румен РадевПрезидентът връчи мандата на ПП
Clinica.bg

press@clinica.bg
Президентът Румен Радев връчи мандата за съставяне на правителство на първата политическа сила „Продължаваме промяната".
Папката получи Кирил Петков, след като преди това той бе представен от председателя на парламентарната група на партията Андрей Гюров като кандидат за министър-председател на България.

Заедно с тях при държавния глава

бяха още съпредседателят на „Продължаваме промяната" Асен Василев и народният представител Калина Константинова.

"На вас се падна отговорността да се справите с корупцията и беззаконието, да изхвърлите задкулисието от държавата. Вярвам, че осъзнавате, че ако не постигнете решителни оздравителни промени в покуратурата и правораздаването още в първите сто дни, няма как коалцията да спечели битката за бъдещето на България.

 

Законността е най-важната битка,

 

от която зависят всички останали, заяви президентът Радев, след като връчи мандата. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. На добър час! Желая ви успехи в изграждането на една свободна, европейска и просперираща България", допълни той.

На свой ред Кирил Петков благодари на държавния глава. "За мен е чест да поема тази папка от Вас.

 

Вие започнахте промяната на площада,

 

преди месеци, сега е време заедно да довършим работата. Време е след 32 години българският народ да почувства, че управниците се грижат за него. Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективна локация, като перспективно място за завръщане. Време е нашите баби и дядовци, майки и бащи да видят България като място, където могат да имат справедлива старост, справедлива пенсия.

 

Място за справедливи старини.

 

От тази гледна точка искам да Ви уверя, че се вкараме всичките си усилия, не само ние, но на цялата коалиция, тези обещания и надежди да станат реалност", каза той и допълни, че вече на идвате в президентството гражданка го спряла и му заръчала да направи всичко за доброто на България. Петков посочи, че оттук нататък е важен всеки ден. „Затова искам да Ви върна веднага проект за състава на Министерския съвет.

 

От този момент ние няма да губим

 

нито час. Надяваме се още в понеделник това правителство да бъде реалност" посочи още Кирил Петков. Малко по-късно той представи и състава на бъдещия кабинет, за здравен министър вече официално е определена проф. Асена Сербезова. Снощи пък стана ясно, че за нейни заместници са номинирани д-р Асен Меджидиев, проф. Коста Костов и д-р Тома Томов, не е ясно обаче дали няма да има промени в състава им.

В новия кабинет министърът на

образованието остава да бъде проф. Николай Денков, а МТСП ще поеме Георги Гьоков. Гласуването на кабинета ще е в понеделник, основният принцип на работа ще е нулев толеранс към корупцията, обясни Кирил Петков, който ще бъде и премиер.


Избраха кабинета „Денков-Габриел

Избраха кабинета „Денков-Габриел"

Предложеното правителство събра нужната подкрепа с гласове на ГЕРБ, ПП–ДБ и ДПС
Гласуват кабинета във вторник

Гласуват кабинета във вторник

Това ще стане на извънредно заседание на Народното събрание на 6 юни
Денков връчи мандата за кабинет

Денков връчи мандата за кабинет

По най-бързия начин ще издам указ, за да внеса вашето предложение в Народното събрание, каза президентът Румен Радев
ГЕРБ и ПП успяха с кабинета

ГЕРБ и ПП успяха с кабинета

Папката с имената ще бъде при президента в понеделник, а има и 160 гласа за конституционна реформа, казаха Мария Габриел и Николай Денков

Радев връчи втория мандат

Радев връчи втория мандат

Държавният глава обаче призова акад. Николай Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от оползотворяването му
Радев връчва втория мандат днес

Радев връчва втория мандат днес

Вероятността да се състави редовен кабинет с него обаче намаля през последните дни

Служебният кабинет се отчита другата седмица

Служебният кабинет се отчита другата седмица

Не се наемам да прогнозирам до какво ще доведе поредното преобръщане в отношенията между първите и вторите в политическата система, каза Гълъб Донев
Опит за кабинет с втория мандат

Опит за кабинет с втория мандат

Денков и Габриел ще са премиери на ротация, а съдебната реформа, Еврозоната и Шенген ще са приоритети, ако ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приемат предложението

Радев връчи първия мандат

Радев връчи първия мандат

Искам да ви уверя, че ще направя всичко възможно в рамките му България да има редовно правителство, каза Мария Габриел от ГЕРБ

ГЕРБ предложи Мария Габриел за премиер

ГЕРБ предложи Мария Габриел за премиер

Тя ще води преговорите с останалите партии, обяви Бойко Борисов oт парламентарната трибуна
1 2 3 4 5 ... 29 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Юни 2023 Предишен Следващ