позиция

Александровска без вина за Йордан

01-12-2021 14:41
Вътрешна проверка е показала, че за пациента са положение нужните грижи, заявиха от лечебното заведениеАлександровска без вина за Йордан
Clinica.bg

press@clinica.bg

62-годишнитя Йордан Иванов почина след поредното разкарване с линейка по столичните болници и отказ за прием през миналия месец. Институциите започнаха проверка по случая, а междувременно лечебните заведения започнаха да дават тяхната гледна точка. Публикуваме позицията на Александровкса болница.

Пациентът е постъпил в Александровска болница в 6.00 часа на 19 ноември по повод болка в гърдите, задух и обща отпадналост. Няколко дни преди това той е бил изписан от Пета градска болница, където е лекуван 26 дни по повод белодробна тромбоемболия и сърдечна недостатъчност. Болният е имал и стари придружаващи заболявания – прекаран инфаркт на миокарда, ритъмни и проводни нарушения, имплантиран пейсмейкър.


При постъпването в спешното отделение

на Александровска болница пациентът е бил в тежко увредено общо състояние със задух и цианоза. Проведеният бърз тест за КОВИД е бил отрицателен. Назначени са необходимите допълнителни изследвания, болният е настанен в зоната за уточняване, където е започната терапия за стабилизиране на състоянието му. Предвид отрицателния резултат от PCR-теста и след обсъждане с имунолог е било прието, че се касае за пациент с преживяна инфекция, без наличие на активна репликация на вируса. Проведените няколко диагностични проби са удължили времето за получване на окончантелен резултат.


След извършен скенер са установени

сериозни изменения на белите дробове, включително окръглена находка с неправилна форма, суспектна за белодробен абсцес или тумор в разпад. Тези данни от образното изследване са дали основание на дежурния екип в спешното отделение да насочат пациента към лечебно заведение, което разполага с клиника или отделение по гръдна хирургия, с каквито УМБАЛ «Александровска» не разполага. Дежурният екип е подал сигнал до ЦСМП в 16.00 часа на 19 ноември с искане за линейка за спешен транспорт. Линейката е пристигнала в късните часове на денонощието – 22.06 часа и транспортирането на пациента е осъществен тогава.


По време на постъпването и престоя

на пациента в Спешно отделение на Александровска болница са били спазени всички изисквания на медицинските стандарти и лечебните алгоритми за стабилизиране на неговото състояние му и уточняване на заболяването му. Започнато е навременно и адекватно лечение, след преценка на данните от извършените изследвания и прегледи от лекуващите екипи, както и от данните в наличната медицинска документация.

След получаване на резултата от образното изследване за наличието на формация в белия дроб, пациентът е коректно насочен за хоспитализация в лечебно заведение, разполагащо с клиника по гръдна хирургия.


В Александровска болница не е постъпал

последващ сигнал за връщане на пациента от екип на ЦСМП към болницата. Александровска болница не е връщала и не е отказвала лечение на пациента. Екипът на лечебното заведение изказва искрени съболезнования на близките на починалия!


Обновяват офертите за Спешна помощ

Обновяват офертите за Спешна помощ

Фирмите имат срок до 26 януари да актуализират цените си, става ясно от обявлението на МЗ
МВР-болница може да отиде в МЗ

МВР-болница може да отиде в МЗ

Предстоят структурни и функционални промени във ведомството на вътрешните работи, каза министър Бойко Рашков

Омикрон догони Делта

Омикрон догони Делта

82% от учениците учат присъствено, най-много новозаразени има в прогимназията, показват последните данни на МОН
КОВИД мина 1200 на 100000 души

КОВИД мина 1200 на 100000 души

Децата над 12 години идващи от червена зона ще се допускат у нас срещу PCR, гласи заповед на здравния министър
11 181 са новите случаи на КОВИД

11 181 са новите случаи на КОВИД

Направените тестове са 45 956, показват данните на Единния информационен портал
Валят оплаквания срещу доц. Мангъров

Валят оплаквания срещу доц. Мангъров

Лекарският съюз и две етични комисии решават в сряда как да действат срещу безпочвените му изказвания, казва проф. Мая Аргирова
Етичната комисия подхваща Мангъров

Етичната комисия подхваща Мангъров

Тя ще разгледа изказването му, че 564 души са починали, защото са ваксинирани, а от МЗ вече отрекоха твърдението му
Само 4 области извън тъмночервеното

Само 4 области извън тъмночервеното

Средната заболеваемост достигна 1144.4 на 100 000 души, и Велико Търново спря плановия прием
Разследват поръчките на тестове

Разследват поръчките на тестове

Специализираната прокуратура образува досъдебно производтсво за длъжностно престъпление
Запазват парите на личните асистенти

Запазват парите на личните асистенти

От „Продължаваме промяната" предлагат поправка в бюджета, за да се компенсират пенсионерите с намалените доходи след индексацията

1 2 3 4 5 ... 690 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Януари 2022 Предишен Следващ