Оздравяване

Александровска намали загубите с 80%

26-10-2021 13:02
Приходите от дейности са нараснали с 32 на сто, дълговете са стопени с 4 процента Александровска намали загубите с 80%
Clinica.bg

press@clinica.bg
Александровска болница е намалила финансовите си загуби с 80 % за девет месеца. Приходите от дейности са нараснали с 32 на сто, а дълговете към доставчиците са стопени с 4 процента. Това съобщиха от лечебното заведение и поясниха, че постигнатото е в резултат на оздравителните мерки, предприети от ръководството.
Целта на тези стъпки бе да се стабилизира финансовото състояние и да се гарантира устойчиво развитие на лечебното заведение. Така благодарение на положените усилия болницата е приключила деветмесечието на 2021 г. с намаление на текущата загуба в размер на 3 624 000 лева, което представлява 80% спрямо същия период на 2020-та.

 

Общите й задължения към доставчиците

 

са намалени 1 696 000 лв., което прави 4 на сто по малко, отколкото тези за същия период на миналата година. Това показват данните от финансовия отчет и отчета за дейността на Александровска болница, които бордът на директорите е разгледал и приел днес. На първо място лечебното заведение отчита, че е стопило разходите за поддръжка на оборудване и софтуер, за почистване, пране и стерилизация, за телефони, интернет, пощенски и куриерски услуги, както и тези за командировки и представителните разходи.

 

Увеличени са разходите за персонала,

 

най-вече за сметка на изплатените възнаграждения, включително и на специализантите. Направени са допълнителни плащания на тези, които са правили трансплантации, платените медицински услуги, както и за стимулиране на работещите на първа линия. Така приходите от основна дейност са увеличени с 32% или с 12 878 000 лева.

 

Използваемостта на леглата е увеличена

 

Също с 18 пункта спрямо същия период на миналата година, броят на преминалите болни е нараснал, също както и броят на реализираните леглодни. От лечебното заведение посочиха, че през деветмесечието пандемията продължава да бъде доминиращ фактор в дейността на болницата. Оттам припомниха, че от октомври структурата за лечение на КОВИД болни заема почти целия Втори хирургичен блок. От Александровска болница отчетоха като много неблагоприятно ограничаването на плановия прием. Заради пандемията са намалели и платените медицински услуги, редуцирани са консултативните прегледи, което също намалява приходите на болницата.

 

Независимо от трудностите в пандемията

 

вече има видими индикации за напредък и въпреки че трендът на развитието остава непроменен, при добра организация на дейността болницата би могла да излезе от критичното състояние и да покаже възходящо развитие още в недалечно бъдеще, заявиха оттам. От лечебното заведение припомниха, е са предприети редица оздравителни мерки, насочени към преодоляване на част от тези тенденции.


Венцислав Маринов поема „Софарма Трейдинг

Венцислав Маринов поема „Софарма Трейдинг"

Той е избран и за член на Съвета на директорите, съобщиха от компанията

Калкулатор изчислява пожизнената пенсия

Калкулатор изчислява пожизнената пенсия

С него всеки осигурен може да пресметне прогнозния размера й въз основа на фактическите данни за наличната сума по неговата партида

Уни Хоспитал с акредитация за здравен туризъм

Уни Хоспитал с акредитация за здравен туризъм

Сертификатът е издаден от Global Healthcare Accreditation и уверява, че болницата отговаря на световните стандарти за лечение

Бизнесът не подкрепя плана ни за възстановяване

Бизнесът не подкрепя плана ни за възстановяване

АОБР искат средствата, които бяха пренасочени към финансови инструменти да се възстановят в пълен размер за директна подкрепа на предприятията

Донев поема Софарма Трейдинг

Донев поема Софарма Трейдинг

Димитър Димитров вече няма да бъде изпълнителен директор на един от тримата най-големи дистрибутора на лекарствата

22 нови лекарства напират за НЗОК

22 нови лекарства напират за НЗОК

Фирмите са подали документи за ОЗТ, но отказват да кажат кои са медикаментите, въпреки че кандидатстват за обществено финансиране

Sanofi делегира бизнеса си за България

Sanofi делегира бизнеса си за България

Портфолиото с медикаменти и ваксини ще се маркетира от Swixx Biopharma, новият бизнес модел влиза в сила от 1 януари 2022 г.

Анджелини инвестира още в ЦНС

Анджелини инвестира още в ЦНС

Компанията влага 35 млн. щатски долара като единствен инвеститор в иновативен фонд за лекарства за редки болести

България в е-карта за производство на ваксини

България в е-карта за производство на ваксини

Страната ни попадна там с три мощности – Хювефарма, БулБио и Ветпром, съобщава ЕК

Блокс придоби Актиос

Блокс придоби Актиос

След Гърция компанията насочва вниманието си и към Румъния

1 2 3 4 5 ... 39 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Притеснява ли ви новият вариант на коронавируса - Омикрон?

Декември 2021 Предишен Следващ