Превенция

Допълнителни пунктове за ваксинация

21-10-2021 14:48
Заради наплива от желаещи те ще работят с удължено работно време, включително и в почивните дниДопълнителни пунктове за ваксинация
Clinica.bg

press@clinica.bg
Допълнителни пунктове за ваксинация се разкриват в цялата страна заради завишеният интерес към ваксините. Той стана факт след въвеждането на зеления сертификат от 21 октомври, с който се позволява достъп до повечето обществени места. Това става ясно от Единния информационен портал
Във всички пунктове се предлагат безплатно одобрените ваксини срещу КОВИД-19 в Европейския съюз. Това са препаратите на „Модерна", „Пфайзер", „Янсен" и „Астра Зенека. Имунизации се правят и при личните лекари.

 

София

 

Пунктове работят с удължен работно време до 20, а при наплив от желаещи и до 21.00 часа в УМБАЛ „Света Анна", „Пирогов", Александровска, както и в моловете. Те ще бъдат отворени и през почините дни, когато се очаква да бъдат инсталирани и допълнителни ваксинационни точки на открито. Работи и ваксинационния кабинет в Столичната регионална здравна инспекция.

 

Монтана

 

В областта са разкрити 8 временни имунизационни пункта. Четири от тях в областния град, три са в Лом и един в Берковица. Всеки делничен ден от 14.00 до 17.00 ч. желаещите могат да се имунизират и в кабинета в РЗИ- Монтана, а допълнителен имунизационен кабинет е разкрит към Медицински център "Сити клиник - Свети Георги" в Монтана с работно време от 18.00 до 23.00 часа.

 

Видин

 

Ваксини е слагат в имунизационния център на РЗИ, където за ден от тази възможност се възползваха над 100 души. Поставят ги и личните лекари. Със завършен имунизационен цикъл в областта към момента са близо 14% от населението. Вече се поставя и трета доза, има интерес и към ваксиниране на тийнейджъри на 12 и над 12 години.

Плевен в кабинет № 123. Той ще работи от 9.00 до 13.00 часа, като в нег се предлагат всички одобрени в европейския съюз ваксини без тази на „Астра Зенека".

 

Смолян

 

Имунизационният кабинет в Регионалната здравна инспекция ще работи вече и след обяд, от 15.00 до 17.00 часа. Ще се прилагат ваксините на „Пфайзер", „Модерна" и „Янсен". Желаещите да се ваксинират с "Модерна" е необходимо да се запишат предварително на телефон: 0301/5-89-30. През почивните дни също се ще работят имунизационни кабинети в област. В събота, на 23 октомври от 9.00 до 15.00 часа ще е отворен този в МБАЛ-Девин, а в неделя ,24 октомври от 9.00 до 17.00 часа кабинета в РЗИ-Смолян.

 

Варна

 

Консултации с лекари и ваксинация срещу КОВИД-19 в града се извършва, освен в кабинета на РЗИ, в ДКЦ-3, ДКЦ – 4 и ДКЦ – 5 „Света Екатерина". Ваксинират и личните лекари. Очаква се и разкриването на допълнителни пунктове през уикенда.

 

Русе

 

Ваксини в се поставят от личните лекари и в Регионалната здравна инспекция. Освен това имунизация се извършва днес и утре в Белодробната болница, от 08.30 до 16.30 часа, както и в изнесен кабинет пред ДКЦ-2. Предлаганите ваксини са на „Пфайзер", „Модерна" и „Янсен". Препаратът на „Янсен" ще се прилага само в понеделник, сряда и петък, а на „Модерна" във втоник и четвъртък. „Пфайзер" се поставя всеки ден. Зеленят коридор в МБАЛ-Белене ще работи от 12.00 до 18.00 часа, а в „Практикер" имунизации ще се правят от 11.00 до 15.00 часа. На двете места ваксините са на „Янсен" и „Пфайзер".


Затягат мерките и в София-област

Затягат мерките и в София-област

Учениците от 5 до 11 клас в минават на онлайн обучение, а заведенията трябва да работят на 50% капацитет и до 22 часа,  реши местният щаб
КОВИД леглата в страната се запълват

КОВИД леглата в страната се запълват

В Гоце Делчев няма нито едно свободно, почти всички са заети и в Благоевград, в Кюстендил мога да свършат за часове
Кръводаряването за Пирогов продължава

Кръводаряването за Пирогов продължава

От спешната болница благодарят на десетките граждани отзовали се на апела досега
 Младежи от БЧК в помощ на бездомно семейство

Младежи от БЧК в помощ на бездомно семейство

Заедно с връстници от селата около Мездра събират средства за нов дом на останалите без къща в резултат на пожар
Заведенията няма да спазват вечерния час

Заведенията няма да спазват вечерния час

При проверки и глоби, са готови и на протест на жълтите павета, казват от бранша
Бум на хоспитализирани с К-19 деца в Бургас

Бум на хоспитализирани с К-19 деца в Бургас

Заради увеличаващият им се брой в МБАЛ „Рахила Ангелова" в Перник обмислят КОВИД отделение за тях
Пирогов спешно търси кръв

Пирогов спешно търси кръв

Тя е необходима за оказване на своевременна помощ на настанените за лечение пострадали души, казват от спешната болница
Мъж нападна и души зъболекар

Мъж нападна и души зъболекар

Реагирал на забележката му да не вдига шум в чакалнята, от БЗС реагираха остро срещу нападението
Децата излизат във ваканция

Децата излизат във ваканция

Противоепидемичните мерки в столицата се затягат заради високата заболеваемост, реши междувременно Областният съвет по здравеопазване
5 бебета на Бабинден в болница Тракия

5 бебета на Бабинден в болница Тракия

За цялата 2021 година в лечебното заведение са проплакали 419 новородени

1 2 3 4 5 ... 188 »
Преглед

На вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия"

СПРАВОЧНИК
Къде в здравеопазването трябва да има най-големи инвестиции в Бюджет 2022 ?

Януари 2022 Предишен Следващ