НАГРАДА

„Медик на годината” за героите от Хитрино

07-03-2017 12:29
Тазгодишният приз на „Форум Медикус” отиде при екипа на шуменската болница „Медик на годината” за героите от Хитрино
Clinica.bg

press@clinica.bg
Героите от Хитрино в бели престилки са носителите на престижната награда „Медик на годината" за 2016 г. Призът отиде при целия екип на болница в Шумен, а церемонията бе снощи в областния град.

„Лекарите от Шумен – пример за професионализъм в действие“, под този надслов премина 26-тата церемония на наградите, които връчва в. „Форум Медикус“. Отличието се присъжда за навременност, компетентност, бърза реакция, професионализъм и себеотрицание при овладяване на бедствието на гара Хитрино през декември 2016 г., уточниха организаторите. „Званието „Медик на годината“ откроява екипа на областната болница, издържал на превратностите на прехода, понесъл тежестите на безкрайната реформа, устоял на продължителните трудности. И запазил най-ценното от характеристиката на медицинската практика – да се действа точно и навреме в полза на пострадалия, на болния човек”, коментираха още от „Форум Медикус”.


На тържеството присъстваха над 120 души

от болницата – лекари, медицински сестри, служители, обединили сили при трагедията в Хитрино. От името на наградените директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов благодари за високото отличие и подчерта,  че от дистанцията на времето заслужава да се изтъкне единодействието на всички медици, “които не пожалиха сили, не създадоха паника, а проявиха изключителен професионализъм, себеотрицание, висока медицинска подготвеност, което се оказа от изключително значение, за да не се допуснат повече жертви и да бъдат спасени пострадалите“.

Церемонията в Шумен уважиха д-р Светлана Маркова – зам.-кмет на Шумен, д-р Андрей Кехайов – президент на Югоизточноевропейския медицински форум, както и шефът на Изпълнителната агенция по трансплантация д-р Мариана Симеонова. А поздравителни адреси дойдоха от „Дондуков” 1 и 2, Министерство на Министерството на здравеопазването, Здравната каса, Лекарския и Фармацевтичния съюз, от Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, Федерацията на синдикатите в здравеопазването, Българския Червен кръст, декана на Факултета по обществено здраве при МУ-София, директора на „Александровска“, както и от председателя на Българската асоциация по лекарствена информация.

Наградата "Медик на годината" е

учредена през 1991 г. от екипа

на в. "Форум Медикус". Отличените се определят след цялостен анализ на събитията в медицинската наука и практика през годината, както и след консултации с утвърдени медици от обществения съвет на вестника. Носители на наградата през годините са били изтъкнати лекари, учени и екипи. За пръв път през тази година 26-ото издание на наградата бе организирано извън столицата.


Златен медал за проф. Генчо Начев

Златен медал за проф. Генчо Начев

Той ще му бъде връчен утре от БЧК за неговия принос в развитието на българската медицина и кардиохирургия

Хепатолозите си избраха нов председател

Хепатолозите си избраха нов председател

Дружеството за изучаване на черния дроб вече се оглавява от проф. Йордан Генов, това стана по време на IX-та национална конференция
Нов конкурс за шеф на ХЕМС-а

Нов конкурс за шеф на ХЕМС-а

Срокът за подаване на документи е до 28 декември, кандидатите трябва да са завършили медицина и здравен мениджмънт, става ясно от обявлението
Наш лекар с евродиплома по офталмология

Наш лекар с евродиплома по офталмология

Специализант от „Александровска" д-р Неда Сергеева издържа успешно професионалния изпит
Българи в международен курс по гастроетерология

Българи в международен курс по гастроетерология

В престижното обучение участваха д-р Йордан Йорданов и д-р Иван Трифонов от болница "Тракия" в Стара Загора
Проф. Добрин Василев остава начело на БДИК

Проф. Добрин Василев остава начело на БДИК

Той бе преизбран за председател на Българското дружество по интервенционална кардиология, съобщиха оттам
Столичната каса с нов шеф

Столичната каса с нов шеф

Начело на най-голямото подразделение на фонда застава Емил Велчовски, досега изпълняващ длъжността директор бе Ева Воденичарова
Проф. Диана Трендафилова с отличие

Проф. Диана Трендафилова с отличие

Тя беше наградена за най-добър клиничен случай по време на XI Конгрес по интервенционална кардиология, дъобщиха от УМБАЛ „Проф. Ал. Чирков"
Високо отличие за специалист по съня

Високо отличие за специалист по съня

Световноизвестният проф. Клаудио Басети стана „Доктор хонорис кауза" на МУ-София, заедно с български учени ще създава Център за транслационна медицина
Четирима нови републиканските консултанти

Четирима нови републиканските консултанти

Имената им влизат в списъка със заповед на здравния министър проф. Христо Хинков
1 2 3 4 5 ... 78 »
Банер
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Смятате ли, че правителството ще спре ненужното увеличение на болници и легла, както обеща?

Ноември 2023 Предишен Следващ