ВКУСНО

1 500 деца в „Мастър шеф” за здраве

14-02-2017 06:04
Най-изкусните БГ готвачи и звезди тръгват на турне в 6 града1 500 деца в „Мастър шеф” за здраве
Clinica.bg

press@clinica.bg
1 500 ученици от 6 града ще имат възможността да готвят рамо до рамо с най-изкусните шеф готвачи у нас от днес до четвъртък.

Ученическият „Мастър шеф” тръгва от Варна, ще мине през Бургас, София, Стара Загора, Русе и Велико Търново. Поводът е Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца. А кулинарният „поход” е организиран от „Евро-Ток България”, с подкрепата на програма „Здрави деца”.

Освен че ще готвят рамо до рамо с най-талантливите БГ готвачи, 1500-те деца ще имат удоволствие да хапнат кулинарните шедьоври със своите връстници. В гурме-приключението ще им помагат и известни ТВ лица, спортисти и дори политици, издават организаторите. След вкусното хапване пък ще има състезания – за тонус и изразходване на калориите.

Децата ще готвят от днес до четвъртък, от 11 часа. Ето и къде ще спрат „посланиците” на здравословното хранене:

  • Варна – 14 февруари – Международно френско училище
  • София – 14 февруари – Зала „Арена Армеец”
  • Стара Загора – 15 февруари – Частно ОУ „Елин Пелин”
  • Бургас – 16 февруари - ОУ „Братя Миладинови”
  • Велико Търново – 16 февруари – СОУ „Вела Благоева”
  • Русе – 16 февруари – 1-во частно училище „Леонардо Да Винчи”

Пет съвета за здравословно хранене

Пет съвета за здравословно хранене

След тежките празнични трапези всеки се зарича да започне диета още на следващия ден. Дали обаче това е решение на въпроса и какво означава рационален режим на хранене, казва СЗО. 

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Да изглеждаме добре е важно. С настъпването на студените сезони обаче, всеки започва да се притеснява от килограмите. какво да правим, попитахме диетолога д-р Ипократис Пападимитракос.

Сиренето менте на отделен щанд

Сиренето менте на отделен щанд

Отпушиха реда за отпуска при осиновяване на дете до 5 години
Постът чисти тялото от токсини

Постът чисти тялото от токсини

Въздържанието не бива да се възприема като диета, но има своите безспорни ползи за духа и тялото. Как да се разтоварим без рискове за здравето, попитахме проф. Донка Байкова.
Защо мозъкът мрази диетите

Защо мозъкът мрази диетите

Какво се случва в мозъка ви всеки път, когато минете на диета, как наистина да се избавим от килограмите. На тези въпроси решихме да потърсим отговор точно преди деня за борба със затлъстяването.
Динята сваля кръвното, пъпешът – холестерола

Динята сваля кръвното, пъпешът – холестерола

Вкусни, ароматни, освежаващи. Динята и пъпешът са съкровища на масата през лятото. Какво ги прави приятел на сърцето, бъбреците и стомаха? И защо са полезни със семките? Попитахме д-р Райна Стоянова.
Фреш вместо енергийна напитка

Фреш вместо енергийна напитка

Независимо дали е време за купон или тежък ден в офиса, мнозина посягат към енергийните напитки. Защо трябва да внимаваме с тонизиращите кенчета и с какво да ги сменим? Отговаря диетологът проф. Донка Байкова.

Преборете жегите с домашна лимонада

Преборете жегите с домашна лимонада

Лятото е сезон, в който природата ни предлага всичко необходимо за ядене, за да може тялото ни да функционира добре. Но кое е най-подходящо за жегите, попитахме д-р Галина Арабаджиева.
Хапвайте череши при анемия и артрит

Хапвайте череши при анемия и артрит

Вкусни, сочни и лековити. Черешите са истински дар за здравето в началото на лятото. Как помагат при безсъние, ставни проблеми и нередовен стомах? И могат ли от приятел да станат враг? Отговаря доц. Светослав Ханджиев.
Как да (не) преядем по Великден

Как да (не) преядем по Великден

Изкушенията на великденската трапеза са изпитание и за най-желязната воля. Но Възкресение не бива да се превръща в маратон по преяждене. Може ли ни е хем вкусно, хем леко? Отговаря проф. Веселка Дулева.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ