ИНТИМНО

Кобилкина: Момичета, не чакайте Принца!

24-01-2017 09:12
Лора
Лора
Симеонова
lora@mail.bg
Кобилкина: Момичета, не чакайте Принца!100 дни стигат, за да застанеш на пътя на любовта, смята сексоложката
Мъжете са като обувките. Търсиш перфектния чифт безрезултатно. Купуваш какви да е, за да не ходиш боса. И зад ъгъла намираш идеалните, смята сексоложката Наталия Кобилкина. Всяка жена ли може да разцъфти в гейша? И защо не бива да чакаме Принца? Наталия Кобилкина отговаря пред clinica.bg.

Момичета, не чакайте Принца! Това е съветът на Наталия Кобилкина. Сексоложката смята, че най-голямото препятствие пред срещата с любовта е робуването на егото. „Ние, жените, искаме да докажем колко сме велики. Забравяме основното си предназначение – да бъдем любов за мъжа. А за това се плаща със самота”, смята Кобилкина. Огромните очаквания са основната причина жените да не могат да срещнат любовта, е теорията на сексоложката. „Колкото си по-млад, толкова по-лесно става – влюбваш се и се взимате!  Докато, колкото по-голяма и готина ставаш, толкова повече вдигаш изискванията. И трябва да е и красив, и млад, и да не пие, и да не бие, и да носи пари, и да е успешен, и да е сексуален. А това не е възможно”, казва Наталия. С годините трябва да става обратното – да се учиш на компромиси. „Имам приятелка, страшно готина, на 35. Събра се с мой приятел. Страхотен, но му трябва още време да си стъпи на краката – той е млад мъж, на 29. Тя обаче беше много бясна, казваше: „Не искам да чакам! Искам сега да е богат, искам сега да е готов! Това не работи”, разказва сексоложката. Според нея, на 35 жената трябва да се примири, че не може да избира сред чак толкова много мъже. „На тези години винаги трябва да направиш компромис – или ще е 20 години по-голям, или няма да желае да се жени и ще иска да си му любовница, или не му става...

Но, винаги, винаги, ще платиш цена!

категорична е Кобилкина. Рецептата, според нея, е да се откажеш от Принца. И практиката й го доказва. Наталия дава пример с клиентки, с които работи от 8 г., но още не са намерили любовта.  „Те, и двечките, са с огромни списъци към мъжа – но вече остаряха, станаха на 40. Тогава вече съвсем трябва да хванеш, каквото идва. Но те си казват: „40 години съм се пазила и сега да се дам за някой идиот – не! Искам принц!”, разкрива Кобилкина. „Принц на 40 искаш, когато си на 20. Той няма да те взема, когато вече си на 40. Виж, за принц на 60 – имаш шанс – но ще е разведен и с хиляди деца и ангажименти към тях. Ако е куц, дебел и грозен, тогава може да е богат и на 40, но с нещо трябва да направиш компромис”, откровена е Наталия.
Самотната жена е като терорист с бомба, смята Кобилкина. И причината за това не е толкова в липсата на секс. А... на гушкане. „Секс? Все пак има вибратори! За мен най-страшното и тежкото е да няма с кого да се гушкаш. Да се будиш сама. Учените са изчислили, че на ден ни трябват поне 10 секунди прегръдка. Тогава отделяме окситоцин, хормонът на любовта. А след него и серотонин, хормонът на щастието”, обяснява Кобилкина. Когато химията на любовта я няма, жените влизат в омагьосан кръг. „Стават още по-неудоволетворени, още по-отблъскващи за мъжете. По-добре да имаш половинка, дори да не е идеален. Щом го има самото усещане, че вече не си сама, нагушкана си, удоволетворена, се появяват другите мъже”, смята Кобилкина. Като с обувките... 


Обичаната жена мирише на сладко, дори без парфюм

твърди Наталия. Обратно – ароматът на самотата е леко кисел.

Може ли обаче всяка дама да пръска феромони и да се превърне в магнит за любов? Жената трябва да е като светулка, е метафората на Кобилкина. Затова и тя е направила школа за гейши – според нея зад това понятие е кодирано „творяща красота”. В първия етап от обучението се работи с малки групи. За два дни жените трябва да извадят на повърхността „вътрешните си спирачки” – често те се крият в детството. Критична майка, избухлив баща или брак, пълен със скандали и изневери, дава пример Кобилкина. „На курса вадим тази покривка, за да изкараме вътрешната светлина. И тогава и партньорът те преоткрива”, обяснява Кобилкина. Вторият етап отнема доста по-дълго време.
Целта е да се научиш как да запазиш светлината си дълго време, как да стоиш на пътя на любовта, а не на егото. „Учим се как да се покланяме на мъжете и да ги почитаме като богове, като едновременно с открием и своето величие. Имаме и всекидневни домашни, за да можем да пренаредим живота си. Например – 100 дни говорим само за хубавите неща в мъжете си.

Ако нарушим правилото, правим 5 лицеви опори

Така се трансформира и отношението на мъжете към теб – ако ти ги обичаш, те не могат да те мразят”, твърди Кобилкина.

Разбира се, има любови, за които не бива да се борим на всяка цена. „Не всички връзки трябва да бъдат спасени – понякога е по-добре да пуснеш човека и да си продължиш по пътя”, категорична е сексоложката. Сложни например са връзките на полигамен с моногамен партньор, които далеч не са изключение. „Полигамията е и проклятие, и радост. Да, мъжът е много сексуален, много провокативен, много харизматичен – всички те са страшно готини, но това е цената за тази готиност”, обяснява Кобилкина. „Полигамният мъж има нужда да разпръсква много генетичен материал, жената пък – да се „зарежда” с много мъже. Това не е изневяра, а задоволяване на инстинкта”, смята Кобилкина. И е убедена, че той не бива да се подтиска. „В противен случай, мъжете ще изневеряват на себе си. Ще се чувстват зле, ще загубят работата си, ще разрушат здравето си. И накрая тя пак ще го зареже!”, смее се Наталия Кобилкина.

 

РЕСТАРТ

 

Прави ВИП академия за победители


Полето на любовта и секса отеснява за Наталия Кобилкина. Оказва се, че новите й проекти през 2017 г. са фокусирани върху света на бизнеса. И по-точно – върху идеята как да вкараме любовта в сивите корпорации. „Това не са типични, а духовни бизнес обучения, които стават все по-популярни в Япония, Русия и САЩ. Реално ставаш мениджър от душа. Управляваш компанията не само със знание, а и чрез сърцето си", обяснява Кобилкина. Шегува се, че тъй като е рускиня, мечтае мащабно. Иска да промени милиони хора. „Например – 20 млн. е един добър таргет", смее се Кобилкина. Изчислява, че дотук е помогнала – със семинари и уебинари, на около 100 000. Други 360 хиляди пък я следват във „Фейсбук".

Път към сбъдването на мащабните й мечти например е Академията за победители, която ще организира през август. За нея специално ще се селектират само 30 участници, които искат да развият пълния си потенциал и да открият нови хоризонти. Ще ги обучават всички 10 тренери от академията на Кобилкина – от България, Израел, Русия. „Ще им помогнем да направят рестарт в живота си, да се качат на по-високо ниво", обяснява Наталия.Кариерата изяжда любовта

Кариерата изяжда любовта

В месеца на Свети Валентин и в Деня на влюбените потърсихме специалистите, за да разберем какво ни пречи да имаме успешни връзки. Отговорите дава проф. Захарина Савова.
Пет съвета за здравословно хранене

Пет съвета за здравословно хранене

След тежките празнични трапези всеки се зарича да започне диета още на следващия ден. Дали обаче това е решение на въпроса и какво означава рационален режим на хранене, казва СЗО. 

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Докато се опитваме да отслабнем, пълнеем

Да изглеждаме добре е важно. С настъпването на студените сезони обаче, всеки започва да се притеснява от килограмите. какво да правим, попитахме диетолога д-р Ипократис Пападимитракос.

Кожата започва да старее на 35 години

Кожата започва да старее на 35 години

Има ли революция в съвременната дерматология и грижите за лицето, какво да направим, за да запазим красотата на кожата си, попитахме доктор Радина Денкова.

Сиренето менте на отделен щанд

Сиренето менте на отделен щанд

Отпушиха реда за отпуска при осиновяване на дете до 5 години
Бързото отслабване - мит или реалност?

Бързото отслабване - мит или реалност?

Много хора у нас искат да отслабнат, при това бързо, и опитват различни начини. Прилагат се стресиращи гладни и полугладни диети, но без особен успех. Възможно ли е да се разделим с килограмите.

В ритъма на щастието

В ритъма на щастието

За музиката, за спокойствието и начините, чрез които да помогнем сами на себе си, разговаряме с Лилия Ахтарова, директор на Музикотерапевтичен институт - София.
Водна гимнастика за всеки

Водна гимнастика за всеки

Пролетта чука на вратата и все повече хора се замислят за това как ще изглеждат на плажа само след няколко месеца. За водната гимнастика и ползите от нея, разговаряме с треньорката Габриела Панайотова.
Бъдете център на света си

Бъдете център на света си

Кога се извъртя една година и пак наближава 8 март. Това е хубав повод дамите да се замислят за себе си. На какво да обърнат внимание, попитахме проф. Захарина Савова.

Филър – що е то?

Филър – що е то?

Да сме красиви, по-млади, с идеална кожа – това е мечтата на много от нас. Може ли да стане, как, кои са плюсовете и минусите, разговаряме вижте сега.
1 2 3 4 5 ... 7 »

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Юни 2020