Финанси

Токуда консолидира акциите си

23-02-2016 16:25
Подобни стъпки се правят при опит за продажба, коментират финансистиТокуда консолидира акциите си
25 акции или 5% от капитала на болница Токуда е продала компанията „Токушукай Инкорпорейтид" на основния акционер в лечебното заведение „Токушукай-София". Сделката е извършена в края на миналата година, показва справка в Търговския регистър.

След финансовата операция дружеството от АД става ЕАД. Всяка от акциите е на номиналната стойност от 100 лева. Подобна операция е направена и за ДКЦ-то на лечебното заведение.
„Токушукай – София" е еднолична собственост на д-р Торао Токуда и основен акционер в медицинските му структури у нас. „Токушукай Инкорпорейтид" също е еднолична собственост на д-р Токуда, но е основен акционер в едноименната банка и другите финансови структури на японската фамилия в страната. Според финансисти подобна операция за консолидация се предприема точно при намерения за евентуална продажба. Както вече писахме, по неофициална данни в момента се водят преговори за продажбата на лечебното заведение с веригата „Аджъбадем". От двете страни не отричат, но и не потвърждават информацията.

„Ако Аджъбадем купи болница у нас, тя ще бъде многопрофилна и ще запази тази структура, освен това ще се заложи на научния обмен, внедряването на най-високите световни стандарти за качество и на обучението на студенти по медицина", коментира Васил Маргаритов, медицински представител на веригата в България. Според него всички трябва да са изключително отговорни в случая, за да не се отблъснат евентуалните инвеститори.


Махат камъни от жлъчката през устата

Махат камъни от жлъчката през устата

Камъните в жлъчния мехур са често срещан проблем. При 15 до 20 процента от пациентите обаче състоянието се усложнява и се развиват камъни в жлъчните канали.
4-месечно бебе с рядка киста спасиха в „Токуда”

4-месечно бебе с рядка киста спасиха в „Токуда”

Дете с много рядка вродена аномалия на червата оперираха хирурзите в болница „Токуда".
В

В "Токуда" конструираха пикочен мехур лапароскопски

Премахване на пикочен мехур и изграждането на нов чрез лапароскопски метод, направиха за първи път в България уролозите на „Токуда".
Безплатно преглеждат бебета в „Токуда“

Безплатно преглеждат бебета в „Токуда“

Деца до 1-годишна възраст ще изследват безплатно в болница Токуда.
Безплатни прегледи на деца в Токуда за 1 юни

Безплатни прегледи на деца в Токуда за 1 юни

Клиниката по Педиатрия в Токуда Болница София организира безплатни консултации по случай Деня на детето. Специалисти от различни педиатрични специалности ще преглеждат безвъзмездно малчуганите, които имат оплаквания или ако родителите желаят да доведат децата си профилактично.
Аджъбадем взима Токуда и се слива със Сити Клиник

Аджъбадем взима Токуда и се слива със Сити Клиник

Турската верига от болници "Аджъбадем" е подписала споразумение за придобиването на българската болница "Токуда", която ще бъде слята с лечебните заведения на "Сити Клиник", съобщиха от компанията.
БЧК не участва с пари в купуването на Токуда

БЧК не участва с пари в купуването на Токуда

Днес излезе информация в медиите, че Българският червен кръст иска да купи най-голямата частна болница в столицата „Токуда" и всички сателитни дружества, включително и банката, за сумата от 100 млн. евро. Предложението било изпратено лично от председателя на червенокръстката организация Христо Григоров на 7 април тази година до д-р Торао Токуда в Япония. В него се казва, че неправителствената организация има интерес към закупуването на „Токуда Груп България", под чиято шапка е не само лечебното заведение, но и банката, застрахователното и фармацевтичното дружество, хосписа, научно-изследователския център и т.н.

 

По този повод председателят на БЧК Христо Григоров даде интервю за Агенция „Фокус", което публикуваме дословно поради големия интерес към темата.

Редовни очни прегледи след 55

Редовни очни прегледи след 55

Кои са най-честите очни заболявания, които се появяват с напредване на възрастта? На този въпрос отговаря д-р Алек Топов, завеждащ клиниката по офталмология в болница „Токуда".
 Турски капитали стъпват на болничния пазар

Турски капитали стъпват на болничния пазар

Турски капитали навлизат на болничния пазар в България през тази година. Развитието на онкологията у нас и оставането на южната ни съседка извън ЕС са сред най-вероятните причини за това.

Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Според вас в страната има ли нужда от още болници за активно лечение?

Май 2024 Предишен Следващ