По спешност

За 3 дни: 630 с травми в „Пирогов”

09-01-2017 09:49
Петима са с тежки измръзвания, най-чести са контузиите на китките, глезените, бедрата и раменните ставиЗа 3 дни: 630 с травми в „Пирогов”
Clinica.bg

press@clinica.bg
630 деца и възрастни са преминали през спешните травматологични кабинети в УМБАЛСМ „Пирогов“ през последните 3 мразовити дни.

Петима са пациентите с тежки измръзвания в Клиниката по изгаряния на "Пирогов". Други двама са настанени за лечение с хипотермия, обясниха за clinica.bg от болницата. От началото на 2017 г. общо 20 пациенти с измръзвания са потърсили помощ в спешния кабинет към Клиниката по изгаряния.
Над 120 души с травми пък са остававени за лечение в "Пирогов" в последните дни. В бройката от 630 души, преминали през спешните кабинети, се включват и вторичните прегледи на пациенти, които са пострадали по-рано и е трябвало да се върнат за консултация. Най-чести са травмите в областта на китките, раменните стави, глезените и бедрата, обясниха от „Пирогов”. А огромна част от пострадалите са хора в активна възраст.
С температури от -20 сутрин до -12 около обяд София обстановката в столицата остава критична. В сила е код "оранжево" за опасно студено време, а тротоарите са ледени пързалки. Метеоролозите предупреждават нови снеговалежи, които ще са най-силни в нощта срещу сряда. Добрата новина е, че се очаква омекване на времето към четвъртък, в петък синоптиците прогнозират дневни стойности от около -3 градуса. През уикенда обаче живакът отново ще падне до около -11 градуса.       

Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Има ли недостиг на инсулин в аптеките?

Март 2024 Предишен Следващ