Съд

Разследват мъжа, ругал медици в Силистра

29-06-2020 17:15
Clinica.bg

press@clinica.bg
Разследват мъжа, ругал медици в Силистра Районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство, медиците от Спешното отделение отлагат оставката
Досъдебно производство за хулиганство образува Районната прокуратура в Силистра след случая на агресия над медици МБАЛ-Силистра. Това доведе до колективна оставка на лекарите от Спешното отделение в Силистра, а от гилдията призоваха за адекватни действия от страна на властта.

Както clinica. bg вече писа, случаят от 16 юни, когато между баща на десетгодишен пациент и дежурния лекар от спешния център на МБАЛ – Силистра възникнал инцидент. Детето било доведено в спешния център от родителя си заради оплаквания за болка в очите.

Мъжът бил помолен да изчака 4 минути, преди малкият пациент да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време се извършвала

задължителната дезинфекция заради

пандемията от COVID-19. Това предизвикало гнева и недоволството на бащата, който започнал да ругае и обижда дежурния медик. На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето, който продължил с обиди по адрес на лекаря.

По случая ръководството на МБАЛ в Силистра сезира Българския лекарски съюз и Районната прокуратура в града. От Националното сдружение на областните болници се обявиха против всякакви прояви на агресия над медици и призоваха властите за адекватни мерки. 


По досъдебното производство ще бъдат

разпитани участниците и очевидците на този срамен инцидент и ще бъде назначена техническа експертиза на видеозаписа от камерите в болничното заведение, които са иззети. След преценка на събраните факти и обстоятелства Районната прокуратура ще прецени дали да привлече към наказателна отговорност виновния за инцидента.
 

Медиците от Спешното отлагат оставката 

Лекарите от Спешното отделение на болницата Силистра отлагат колективната оставка, съобщи БНР. Те ще останат на работа още 15 дни, но не защото са се отказали от намарението си за напускане, а защото трябва да отработят 15-дневното си предизвестие и са отговорни специалисти. Това обясни д-р Даниела Костадинова, директор на МБАЛ-Силистра. 

Тя заяви, че разговорите с медиците ще продължат. Предстои в четвъртък с тях да се срещнат представители на прокуратурата, областната администрация и Българския лекарски съюз.

 


Прокуратурата в Силистра започва проверка за агресията срещу лекар

Прокуратурата в Силистра започва проверка за агресията срещу лекар

Сигналът е за обиди от страна на бащата на 10-годишен пациент към дежурните медици от спешния център болницата
Мъж обижда медици и снима скандала

Мъж обижда медици и снима скандала

За агресивното поведение на бащата на пациент е сезирана прокуратурата
Задържаха мъж за побой над медик

Задържаха мъж за побой над медик

В центъра на София лекар от ЦСМП е удрян в лицето, по случая е образувано досъдебно производство
Жена нападна лекарка и акушерка

Жена нападна лекарка и акушерка

Агресията се е случила в  Диагностично-консултативен център в квартал „Столипиново" в Пловдив
БЛС търси помощ за агресията

БЛС търси помощ за агресията

114 са случаите на заплахи срещу медицински специалисти, само за първите два месеца на годината, съобщават от съсловната организация
Видеоклип срещу насилието над медици

Видеоклип срещу насилието над медици

Снимайкте се с любим лекар и се включете в кампанията #ПребориГнева, призовават от БЛС
Жените са по-агресивни от мъжете

Жените са по-агресивни от мъжете

Д-р Фани Цуракова е известна наша писателка на криминални книги и журналист. Завършва медицина в София. Казва, че го е направила, за да има по-широко познание, но винаги е искала да се занимава с писане. Днес работи като психиатър в ИСУЛ, паралелно е и пиар, и продължава да пише.

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Трябват ли по-строги мерки за КОВИД-19?

Юли 2020