Медицинска помощ

Дават лекарствата в Хитрино без протоколи

12-12-2016 13:36
Москов разпореди джипита и фарамцевти да обслужват болните хора без задължителните документи по касаДават лекарствата в Хитрино без протоколи
Clinica.bg

press@clinica.bg

Пострадалите в Хитрино ще могат да получават лекарства и медицинска помощ без да имат нужните документи по здравна каса. Това съобщиха от здравно министерство.

Петър Москов е разпоредил всички общопрактикуващи лекари и аптеки да обслужват хората без да изискват задължителни документи като здравна книжка, протоколи и други. Новината дойде след среща на здравния министър с лекарите от Шуменската болница, където са настанени пострадалите. Тази сутрин хора от опожареното след взрива село се оплакаха, че се нуждаят от още лекарства. Сред тях имаше и такива, които се притесняват за това да не изпуснат насрочената им дата за ТЕЛК, защото не разполагат с нужните документи и нямат готовност да отидат.

"Благодаря, думите тук са слаби, но искам да благодаря и мисля, че цялото общество ще се присъедини, на екипите на спешна помощ, на кръвния център и на екипите на спешните приемни отделения и клиниките на болниците – професионална, точна, прецизна и всеотдайна работа. Благодаря Ви!", написа Москов във Фейсбук. Според него и трите болници, в чиито спешни отделения бяха приети пациентите от инцидента в Хитрино, ще бъдат компенсирани от държавата за направените финансови разходи.
Български фармацевтичен съюз ще подкрепи благотворителна инициатива за осигуряване на бързото възстановяване на достъпа до лекарства и фармацевтично обслужване на жителите на Хитрино, когато това стане възможно с оглед на ограничения достъп до населеното място, съобщиха днес следобед от съсловната организация.

Водата в Хитрино и околните на него шуменски села остава негодна за пиене. Местните власти приканват хората да използват минерална. Тепърва експерти ще взимат проби, за да установят колко е замърсена водата и кога ще става за използване.  


 „Медик на годината” за героите от Хитрино

„Медик на годината” за героите от Хитрино

Тазгодишният приз на „Форум Медикус" отиде при екипа на шуменската болница
По 15 000 лв. за хората без къщи в Хитрино

По 15 000 лв. за хората без къщи в Хитрино

Над 1,8 млн. от дарения разпредели Общественият съвет към БЧК

 Герои от Хитрино са отличници на БЧК

Герои от Хитрино са отличници на БЧК

Наградиха ги за самоотвержената им работа след адския взрив
В навечерието на Коледа: Дарихме близо 2 млн. лв. за Хитрино

В навечерието на Коледа: Дарихме близо 2 млн. лв. за Хитрино

На 28 декември от 11.00 часа в централата на БЧК ще се проведе първото заседание на Обществения съвет за управление на финансовите средства от кампанията за Хитрино.
БЧК събра над 1.5 милиона лева за Хитрино

БЧК събра над 1.5 милиона лева за Хитрино

Само SMS-ите, които са изпратени до 16 декември са над 999 хил. лв. Сумата от дарения по банков път е 570 209 лв.
БЧК с дарителска кампания за Хитрино

БЧК с дарителска кампания за Хитрино

12 декември е обявен за ден на национален траур в памет на жертвите от взривилата се в събота цистерна в село Хитрино, Шуменско.
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Февруари 2024 Предишен Следващ