Празник

Москов няма да става служебен министър

01-12-2016 13:04
Златен медал получи ген. Николай Петров за рожденния ден на ВМАМосков няма да става служебен министър
Ваня
Ваня
Гъркова
vaniagarkova@abv.bg
Нямам намерение да ставам служебен здравен министър. Това заяви Петър Москов по време на честването на 125 години от основаването на ВМА.

Здравният министър в оставка допълни, че в рамките на този парламент няма как да има друг кабинет освен служебен. Не виждам мнозинство, което може да постигне това, обясни той. Москов обяви и че въвеждането на пръстовия идентофикатор не е претърпяло неуспех.
Не се знае сега колко болници го ползват в момента, след решението на ВАС, но за първите 15 дни на ноември имаше значителен ефект, каза министърът в оставка. Той връчи златен плакет на директора на ВМА ген. Николай Петров и го поздрави за добрите финансови резултати на лечебното заведение.

Всички работихме в екип и тази работа доведе до постигане на не малко от целите ни, заяви Москов. Поздравления за стопяването на огромните задължения на болницата, ген. Петров получи и от останалите официални лица.

Вие сте носители на положителната промяна, доказахте, че, когато една болница има добър стопанин, тя може да върви в правилната посока, заяви президентът Росен Плевнелиев и награди ген. Петров със златен медал. Само за две години и половина той успя да стопи финансовите задължения на болницата от 230 млн. лв. на около 10 млн. лв. Поздравления за мениджърските си резултати ген. Петров получи и от военния министър в оставка Николай Ненчев.
Заедно постигнахме много, дадохме възможност на лекарите да работят и в частните си практики, поставихме основите на военен университет, където ще се обучават кадри за ВМА, обясни той. 


Нашето движение може да бъде само едно - напред и нагоре

Ген. Николай Петров, директор на ВМА


125 години една солидна история, която е повод за гордост и изключително голяма отговорност, защото всички ние тук сме ВМА. Всеки един от нас, от общия работник до професора е част от ВМА. Този организъм е по-голям от нас. ВМА е майката, ние сме нейните деца и ще я носим достойно докато бог ни е отредил да извървим своя път всеки на неговото място.
Никой няма съмнение, че ВМА е най-предпочитаната болница в България, че ВМА е най-мощната здравна структура в България, покриваща териториално цялата страна, на която разчита националната сигурност и здравеопазването като цяло.

ВМА разполага с над 200 души учебно-преподавателски и академичен състав. Между 3 хил. и 4 хил. пациенти са минали през софийската болница само за този месец и ние отново надхвърлихме лимита, който имаме от НЗОК. Нашето движение може да бъде само едно - напред и нагоре.


Решението на КС обслужи икономически интереси

Решението на КС обслужи икономически интереси

Преди дни КС отмени лимитите на болниците по здравна каса. Какво следва оттук нататък, има ли рискове пред фонда и пациентите и кои са те, попитахме адвокат Мария Петрова.

Има ли чадър над (избрани) болници

Има ли чадър над (избрани) болници

Или защо МЗ и ИАМН отказват да кажат какви са потребностите от създаването на нови лечебни заведения в страната и има ли кадри за всички

Протест на зелените пред парламента

Протест на зелените пред парламента

Природозащитниците са срещу подготвяните процедури за ОВОЗ, които ще разрешават строеж без оценка, при изтичане на срок
Кадрови дефицит затрудни детските операции на сърце

Кадрови дефицит затрудни детските операции на сърце

Заради липсата на сестри те бяха временно спрени, започват на непълен оборот от понеделник, съобщиха от НКБ

Приеха здравната стратегия до 2030 г.

Приеха здравната стратегия до 2030 г.

Преработеният вариант се състои от малко над 50 страници общи насоки, той мина с гласовете на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС

Зъболекари се събират на конгрес в Пловдив

Зъболекари се събират на конгрес в Пловдив

Той ще се проведе в Медицинския университет в града на 19-20 април, в понеделник отново там ще се състои форум за ваксините
Слонът в стаята е липсата на превенция

Слонът в стаята е липсата на превенция

Тази седмица Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) навърши 50 години. Малко или много са те, какво бе постигнато за половин век и какво предстои. Това попитахме проф. Иван Груев. Той е научен секретар на дружеството.

Невъзможното обръщане на пирамидата

Невъзможното обръщане на пирамидата

Клиничните и амбулаторните процедури не намалиха дела на болничното лечение, само го дублираха

Проф. Момчил Мавров поема НЗОК

Проф. Момчил Мавров поема НЗОК

Депутатите гласуваха оставката на Станимир Михайлов, въпреки че той я оттегли

ИСУЛ иска безплатна генетична диагностика

ИСУЛ иска безплатна генетична диагностика

От нея се нуждаят деца с хематологични заболявания, сега тя струва 2000-4000 лв., малцина могат да си я позволят и това пречи на терапията, казват от болницата
1 2 3 4 5 ... 495 »
Видео преглед

По следите на здрaвната реформа с clinica.bg

СПРАВОЧНИК
Какво очаквате от новия здравен министър?

Април 2024 Предишен Следващ