Агресия

Брутална агресия в УМБАЛ Св. Анна (ОБНОВЕНА)

29-11-2019 11:00
Мила
Мила
Мишева
mila.misheva@gmail.com
Брутална агресия в УМБАЛ Св. Анна (ОБНОВЕНА) Пострадали са две лекарки и една сестра, задържаха нападателя - бивш полицай, по случая започна разследване
Лекари в УМБАЛ „Св. Анна"-София станаха обект на брутална агресия, през миналата нощ, съобщиха от лечебното заведение. Пострадали са две лекарки, едната от която е с комоцио и е приета в реанимация и една медицинска сестра. Нападателят е задържан, а по случая тече разследване. Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че очаква доклада на болницата и веднага ще го даде на прокурор.
Всичко започва около 4 ч. тази сутринт - 29 ноември. В Клиника по хирургия е викната за консултация лекарка от Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивно лечение (КАИЛ). Допитването се налага заради лечението на тежко болен пациент. В това време друг пациент, който
aaaa
е приет в УМБАЛ „Св.Анна" за планова операция,
aaaa
започва да вилнее в коридора на Първо отделение на Клиника по хирургия. Агресията му придобива големи измерения, както физически, така и вербално. Той удря, блъска, души и обижда лекари и сестри. Размахва и белезници и заплашва с арест. С цел да предотврати видеозаснемането, предварително е сложил гумени ръкавици.  Нападателят чупи и врата на клиниката.

 

Пострадалите лекари и сестри освен физически травми

 

са в психически шок, обясниха от болница "Св. Анна". Най-тежки са пораженията за една от лекарките, която е анестезиолог в КАИЛ, а сега е настанена за лечение в клиниката. Главата й е удряна в стената и тя е получила комоцио, разказаха от болницата. Другата лекарка е с повърхностни наранявания, а при сестрата травмата е основно психическа.
Подадено е оплакване и тече разследване. Ръководството на УМБАЛ „Св. Анна"- София категорично застава зад лекарите работещи в болницата и вярва, че спрямо виновникът ще бъде приложена цялата сила на законите в България.

Задържаха нападателя

Задържаха мъжа, за който се предполага, че е вилнелият в столичната болница „Св. Анна". Арестът се случи пред телевизонните камери, пред които нападателят  говори малко преди полицията да го задържи. Той е на 50 години и се казва Здравко Инджов. След нападението той успя да избяга и беше обявен за общодържавно издирване, съобщи NOVA.

 

Издирваният пациент дошъл сам пред лечебното заведение. Обясни, че е бивш полицай и твърди, че не е посягал на никого. Казва, че сестрите не му давали да пуши в отделението. Според него една от тях се е свила сама в ъгъл на стаята, без той да я е удрял.

 
   

Този месец на вашите въпроси отговарят специалистите от Болница "Тракия" в Стара Загора.

СПРАВОЧНИК
Август 2020